Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Van Geel overhandigt certificaten op GvB Academy

Elf leerlingen die de afgelopen tien weken les hebben gekregen in de Giovanni van Bronckhorst Academy hebben dinsdagmiddag ter afsluiting van hun lesperiode een certificaat in ontvangst genomen. Zij ontvingen hun certificaat uit handen van Martin van Geel en zijn vrouw Annet, die deze voorzagen van een handtekening. De leerlingen maakten daarbij enthousiast gebruik van de gelegenheid om vragen te stellen aan de technisch directeur.
De kinderen uit het voorgezet onderwijs in de Rotterdamse deelgemeentes Feijenoord, Charlois en IJsselmonde volgden de afgelopen maanden tien lesblokken, waarbij het ontwikkelen van hun eigen leerdoel centraal stond. ‘Sommige kinderen durfden tijdens de eerste lessen amper hun mond open te doen’, vertelde lerares Carla Lagendijk. ‘Nu geven ze presentaties en tijdens de rondleiding door het stadion vertelden ze van alles over hun werkzaamheden hier. Die ontwikkeling is mooi om te zien en geeft erg veel voldoening.’De rondleiding door het stadion, waarbij de aanwezige ouders de werkomgeving van hun kinderen kregen te zien, vond voorafgaand aan de uitreiking plaats. Eenmaal terug in de Academy waren ook Martin en Annet van Geel aangeschoven. Voordat zij overgingen tot uitreiking van de certificaten, maakten de leerlingen enthousiast gebruik van de mogelijkheid om vragen te stellen aan de technisch directeur. Zo werd Van Geel onder meer gevraagd naar zijn precieze werkzaamheden bij Feyenoord en vertelde hij welke nieuwe spelers er komend seizoen in De Kuip voetballen.

Na een flink aantal vragen aan Van Geel was het tijd voor de uitreiking van de certificaten, waarbij de leerlingen een voor een naar voren werden geroepen. Iedere leerling werd daarbij persoonlijk toegesproken door de lerares, waarna ze samen met Martin en Annet hun handtekening onder het certificaat zetten. Na de uitreiking kregen alle leerlingen een tasje met Feyenoord-schoolspullen mee naar huis en volgde er nog een groepsfoto, waarmee een geslaagde middag ten einde kwam en de kinderen hun welverdiende vakantie tegemoet gingen.

Waar dinsdag de leerlingen uit het voortgezet onderwijs hun certificaat uitgereikt kregen, is het woensdagmiddag de beurt aan de leerlingen uit het basisonderwijs. Ook deze gelegenheid vindt plaats in de Giovanni van Bronckhorst Academy.