Fanshop
Fanshop

El Ahmadi vertrekt naar Aston Villa

Karim El Ahmadi maakt per direct de overstap van Feyenoord naar Aston Villa. De 27-jarige middenvelder tekent een contract voor drie seizoenen bij de club uit de Premier League. Feyenoord en Aston Villa bereikten maandag een akkoord over de transfersom en verdere voorwaarden van de overgang. El Ahmadi was eerder al tot een persoonlijk akkoord gekomen met de club. Hij had bij Feyenoord nog een contract voor één jaar.
Volgens technisch directeur Martin van Geel zijn de onderhandelingen met Aston Villa in een goede sfeer verlopen. ‘Karim wilde zelf heel graag de stap naar die club maken’, zegt Van Geel. ‘Daarbij speelde voor ons de afweging dat Karim aan het eind van dit seizoen uit zijn contract zou lopen. Bovendien hebben we de beschikking over een aantal middenvelders dat zijn positie kan overnemen. Zodoende zijn we tot deze beslissing gekomen.’

El Ahmadi maakte in de zomer van 2008 de overstap van FC Twente naar Feyenoord. De Marokkaans international speelde tijdens de afgelopen vier seizoenen 94 competitiewedstrijden, waarin hij vier doelpunten maakte. El Ahmadi werd tijdens de tweede helft van het seizoen 2010/2011 voor een half jaar verhuurd aan Al Ahli uit Dubai.

Met name tijdens het afgelopen seizoen maakte El Ahmadi grote indruk bij Feyenoord. De middenvelder kon steevast rekenen op een basisplaats in het elftal van trainer Ronald Koeman. Hij had een bepalende rol in de ploeg die afgelopen seizoen de tweede plaats in de competitie wist te behalen.

Aston Villa eindigde afgelopen seizoen op de zestiende plaats in de Premier League. De club stelde vorige maand Paul Lambert aan als nieuwe hoofdtrainer. El Ahmadi wordt bij Aston Villa ploeggenoot van oud-Feyenoorder Brett Holman, die wordt overgenomen van AZ.