Fanshop Tegemoetkoming
Fanshop Tegemoetkoming

Aftellen tot de Open Dag (II)

De poorten van De Kuip zijn aanstaande zondag vanaf 11.00 uur geopend voor de Open Dag 2012. Centraal tijdens deze dag staat uiteraard de presentatie van de selectie voor het seizoen 2012/2013, maar daarnaast zijn er in en rond het stadion vele activiteiten te vinden. Feyenoord.nl licht in aanloop naar de Open Dag een aantal bijzondere acties en programmaonderdelen uit. In deel II: Feyenoord in de Samenleving.
Feyenoord in de Samenleving
Tijdens de Open Dag zet Feyenoord in de Samenleving zo’n 25 medewerkers in, die zullen assisteren bij verschillende activiteiten rondom het stadion. De groep bestaat voor een deel uit medewerkers van Feyenoord, aangevuld door jongeren vanuit verschillende maatschappelijke projecten zoals het Feyenoord Fancoachproject en Scoren op Zuid.
 
Daarnaast wordt door deze medewerkers een speciale nieuwsbrief van Feyenoord in de Samenleving aan het publiek uitgedeeld. Deze nieuwsbrief, die normaal gesproken een keer in de zes weken wordt verzonden, verschijnt zondag in een eenmalige oplage van 20.000 exemplaren. Supporters kunnen middels het lezen van de nieuwsbrief inzicht krijgen in de ambities, projecten en activiteiten van Feyenoord in de Samenleving.

Via Feyenoord in de Samenleving tracht Feyenoord de samenleving positief te beïnvloeden door de impact van het merk Feyenoord te benutten. Op een hartelijke, empathische en oprechte manier wil de club verbondenheid stimuleren, levensstijl en vaardigheden positief beïnvloeden en een gevoel van trots creëren bij al haar belanghebbenden.
 
Om structuur en inhoud te geven aan de maatschappelijke bijdrage heeft Feyenoord de Feyenoord Foundation opgericht. De Feyenoord Foundation is een onafhankelijke stichting ten behoeve van alle sociaal maatschappelijke projecten van de organisatie. Tot deze projecten behoren Scoren op Zuid, Scoren in Noord, Giovanni van Bronckhorst Academy, het Feyenoord Fancoachproject, Feyenoord Jobscorer en Feyenoord Amateurpartners en de samenwerking met War Child en het Sophia Kinderziekenhuis.
 
Met de projecten Scoren in Noord en Scoren op Zuid biedt Feyenoord bijvoorbeeld voetbalclinics en Footy4All evenementen aan voor de jeugd in verschillende gemeentes van Rotterdam-Noord en Zuid. Middels het Feyenoord Jobscorer project krijgen jongeren met een Wajong-uitkering de mogelijkheid tot het opdoen van werkervaring en hulp bij het vinden van een baan. In de afgelopen maanden zijn deze jongeren ingezet op verschillende afdelingen in De Kuip.