Fanshop
Fanshop

Aftellen tot de Open Dag (III)

De poorten van De Kuip zijn aanstaande zondag vanaf 11.00 uur geopend voor de Open Dag 2012. Centraal tijdens deze dag staat uiteraard de presentatie van de selectie voor het seizoen 2012/2013, maar daarnaast zijn er in en om het stadion vele activiteiten te vinden. Feyenoord.nl licht in de aanloop naar de Open Dag een aantal bijzondere acties en programmaonderdelen uit. In deel III: de helikoptervlucht door de ogen van de piloot.
Helikoptervlucht
Bernhard Stooss had tijdens de Open Dag van afgelopen seizoen voor het eerst de eer om de nieuwe spelers én trainer Ronald Koeman per helikopter naar De Kuip te brengen. Het was een bijzonder moment voor de Duitse piloot van het bedrijf Helichat. ‘Om eerlijk te zijn hou ik me helemaal niet bezig met voetbal, maar ik vond het wel heel speciaal om met de helikopter te landen in een vol stadion’, vertelt hij.
 
Hoewel sommige toeschouwers elke keer als de helikopter in De Kuip landt hun adem inhouden, kan er volgens Stooss heel weinig verkeerd gaan. ‘Het maakt weinig verschil of je een helikopter in het stadion landt, of in een open veld’, weet hij. ‘De Kuip is zo groot dat je als piloot nauwelijks verschil merkt. Bovendien is de helikopter krachtig genoeg om het wegvallen van de wind als je tussen de tribunes zweeft op te vangen.’
 
De helikopter waarmee de nieuwe spelers zondag worden afgezet in De Kuip wordt normaal gesproken gebruikt voor passagiertransport. De heli beschikt over een ‘VIP-interieur’ met onder meer luxe stoelen, een entertainmentset en een minibar aan boord. Naast de twee piloten kunnen er zeven passagiers in de helikopter.
 
Vorig seizoen waren de weersomstandigheden ideaal om met de helikopter in De Kuip te landen. ‘Het weer is het enige dat ik niet zelf in de hand heb’, zegt Stooss. ‘Ik hoop natuurlijk op een mooie dag, zodat de tribunes goed vol zitten. Ik zit vrijwel elke dag in een helikopter, maar dat ik mag landen in een vol stadion maak ik ook niet elke dag mee. Ik kijk er alweer naar uit.’
 
Lee Towers 
Lee Towers kan in verband met een rugoperatie en de hieraan gekoppelde revalidatieperiode helaas niet aanwezig zijn tijdens de Open Dag 2012 van Feyenoord. De zanger was de afgelopen jaren steevast aanwezig tijdens de Open Dag in De Kuip, waar zijn vertolking van You’ll Never Walk Alone inmiddels een traditioneel onderdeel van het programma is. Feyenoord wenst Lee Towers alle beterschap en hoopt hem spoedig weer in De Kuip te kunnen verwelkomen.