Koeman tevreden over rendement Feyenoord

Ronald Koeman was zaterdag na de 1-5 overwinning op FC Dordrecht zeer te spreken over het rendement dat zijn ploeg had geboekt. Nadat Feyenoord in de eerste vier oefenwedstrijden van het seizoen, allen tegen amateurclubs, telkens moeizaam tot scoren kwam, boekte de ploeg zaterdag tegen de profs van FC Dordrecht een ruime overwinning. ‘Als je vijf keer scoort tegen deze tegenstander, doe je het goed’, zei Koeman.
De trainer had ervoor gekozen om zijn ploeg in Dordrecht met twee, in plaats van drie spitsen te laten spelen. Koeman vertelde achteraf dat dit op de eerste plaats als experiment was. ‘We hebben er de spelers voor om op deze manier te spelen. Als we dat uitvoeren zoals in de eerste helft, zou het iets kunnen zijn om dit systeem vaker te gebruiken.’ Met name voor rust wist Feyenoord optimaal gebruik te maken van de snelheid van de twee aanvallers. Zowel Ruben Schaken als Sekou Cissé wist twee keer te scoren.

Het duel in Dordrecht was voor Feyenoord de voorlaatste wedstrijd van de voorbereiding. Aanstaande woensdag treedt Feyenoord voor het eerst dit seizoen in De Kuip aan, als Real Mallorca op bezoek komt. In die wedstrijd wil Koeman grotendeels zijn beoogde basiselftal laten spelen. ‘De komende dagen zullen we rustig gaan nadenken over onze speelwijze, ook met het oog op de wedstrijden tegen Dinamo Kiev’, vertelde Koeman, die volgende week samen met Jean-Paul van Gastel naar Oekraïne vertrekt om de komende tegenstander in de voorronde van de Champions League aan het werk te zien. ‘Ik ben er een voorstander van om in dit soort wedstrijden de tegenstander tactisch te verrassen. Het is een mogelijkheid om op dezelfde manier als vandaag te spelen.’

Mitchell Te Vrede ging zaterdag uit voorzorg vroegtijdig naar de kant. De spits heeft klachten aan zijn lies, liet Koeman weten.