Fanshop
Fanshop

Zonnige Open Dag van start

Onder uitstekende omstandigheden is zondagochtend de Open Dag van Feyenoord van 2012 van start gegaan. De aangename temperatuur en de volop schijnende zon zorgden ervoor dat de bezoekers optimaal konden genieten van het buitenprogramma. Voordat om 11.00 uur de poorten van het stadion open gingen was het al flink druk rondom De Kuip. Een uur eerder het was het voetbaldorp voor het Maasgebouw al geopend, waar met name de jonge bezoekers zich konden vermaken met onder meer de kidspersconferenties en diverse voetbalspellen.

 Terwijl Ben Wijnstekers van Feyenoord Soccerschools al was begonnen met het geven van een voetbalclinic aan kinderen en het parkeerterrein met diverse voetbalspellen al snel volstroomde met jeugdig publiek, ging even verderop in een tent de eerste kidsperconferentie van start. Kelvin Leerdam, Lex Immers en Ruben Schaken waren aangeschoven om vragen van vele jonge Feyenoord-supporters te beantwoorden. De originele vragen die op hen afgevuurd werden zorgden regelmatig voor een grote glimlach bij het drietal. Ze vertelden onder meer dat ze vanwege het mooie, grote stadion en de velen supporters erg blij te zijn om voor Feyenoord te spelen.

Na afloop van de eerste sessie ontvingen alle aanwezige kinderen nog als verrassing het nieuwe Feyenoord-album Hand in Hand, met daarop de grootste legioen hits. Vervolgens was het de beurt aan Stefan de Vrij, Ruud Vormer en Jordy Clasie om aan te schuiven bij de tweede sessie van de kidspersconferentie en ook zij werden flink onder vuur genomen. Hier werd onder meer duidelijk dat De Vrij als bijgeloof altijd een muntje in zijn linkersok draagt tijdens wedstrijden. ‘Ik heb het idee dat ik daardoor beter kan presteren’, vertelde hij in antwoord op een van de vragen.Ondertussen waren ook de poorten van het stadion open gegaan, waarmee de aanwezige bezoekers konden genieten van vele activiteiten in de buitenring van het stadion. Ook waren in alle sectoren rondom het stadion verschillende stands opgesteld, waar supporters onder meer het nieuwe thuisshirt of vele andere Feyenoord-atttributen konden aanschaffen. Vervolgens zochten veel fans vroeg in de middag hun plaatsje in het stadion op, om niets te hoeven missen van het binnenprogramma dat om 14.00 van start ging.