Trots en teleurstelling overheersen bij Feyenoorders

Feyenoord overtuigde dinsdagavond tegen Dinamo Kiev negentig minuten lang met goed voetbal en creëerde ook een handvol kansen, maar verzuimde deze te verzilveren. De teleurstelling was na afloop dan ook van de gezichten van de spelers af te lezen, al waren ze ook trots op de manier waarop Feyenoord zich op het hoge niveau staande had gehouden. ‘We waren de hele wedstrijd de betere ploeg, dan is het heel zuur om uiteindelijk met lege handen te staan’, zei Lex Immers kort na afloop van het met 0-1 verloren duel.
Immers was kort na rust zelf dichtbij een treffer, toen hij een voorzet van Ruben Schaken kiezelhard tegen doelman Koval aanschoot. ‘Dat was een uitstekende aanval. Onvoorstelbaar dat die bal er niet inging, de doelman had geen idee hoe hij die bal tegenhield. Zelf geven we de hele wedstrijd niets weg, maar uit de enige kans die zij creëren is het meteen raak. Dan zie je hun ervaring.’ Ondanks de nederlaag was de middenvelder positief over het spel van de ploeg. ‘We kunnen tevreden zijn over hoe we ons op dit hoge niveau hebben gepresenteerd.’

Ook Jordy Clasie keek verder dan de nederlaag, die betekende dat Feyenoord niet doorgaat naar de play-offs om een plaats in de groepsfase van de Champions League. De middenvelder, die net als in Kiev een ijzersterke wedstrijd speelde, wees met name op het veldspel van Feyenoord. ‘Ik ben trots op de manier waarop we als ploeg hebben gespeeld’, zei Clasie. ‘We hebben bijna niets weggegeven en zelf veel kansen gecreëerd, maar daardoor is het extra zonde dat we deze wedstrijd niet hebben gewonnen.’

Ruben Schaken was een van de Feyenoorders die stuitte op de sterk keepende doelman Koval. De snelle aanvaller zag zijn inzet tot twee keer toe met een uitstekende reflex gekeerd worden. ‘Met name die kopbal pakte hij heel goed’, doelde Schaken op zijn kans halverwege de eerste helft. Het enige dat we onszelf kunnen verwijten is dat we de kansen niet afgemaakt hebben, verder deden we absoluut niet voor hen onder.’ Schaken was niet verrast over het sterke optreden van Feyenoord. ‘We hebben er goede spelers bij gekregen en we hebben gewoon veel kwaliteit in de ploeg. Deze wedstrijden geven vertrouwen en we zijn dan ook zeker klaar voor de competitie.’

Na de nederlaag tegen Dinamo Kiev kan Feyenoord zich via de play-offs verzekeren van een plaats in de groepsfase van de Europa League. Volgens Ruud Vormer, die een kwartier voor tijd in de ploeg kwam, kan Feyenoord die duels met vertrouwen tegemoet zien. ‘Net als vorige week hebben we ook vandaag goed gespeeld. Na de uitwedstrijd stonden we er goed voor, maar ondanks de kansen die we gehad hebben is het helaas niet gelukt om het vandaag af te maken. Nu moeten we voor het hoogst haalbare gaan in de Europa League.’