Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

G-voetballers voelen zich prof voor een dag

Honderden G-voetballers mochten zich woensdag voor een dag prof wanen. Tijdens de jaarlijkse G-voetbaldag in Barendrecht werkten zij onder leiding van trainers en scheidsrechters uit het betaald voetbal een volledig toernooi af, in de tenues van de clubs uit de eredivisie. Het team van Feyenoord stond in de ochtend onder leiding van jeugdtrainers Damien Hertog en Jan Gösgens, terwijl in de middag Roy Makaay, Gaston Taument en Cor Adriaanse de honneurs waarnamen. Hoofdtrainer Ronald Koeman kwam na de ochtendtraining bij Feyenoord ook even langs kwam op het complex van BVV Barendrecht om de voetballers aan te moedigen.

Voor het team van Feyenoord was de dag al voor de eerste wedstrijd geslaagd. Toen hoorden zij dat ze de tenues waarin werd gespeeld na het toernooi mee naar huis mochten nemen, terwijl ze ook allemaal een wedstrijdbal kregen.



Niet alleen de spelers genoten vervolgens van het toernooi, maar ook de trainers. Voor Makaay was het de eerste keer dat hij als begeleider optrad tijdens de G-voetbaldag, nadat hij in 2010 al de prijzen had uitgereikt tijdens het toernooi. ‘Ik geniet ervan om hier te zijn’, vertelde de trainer van Feyenoord onder 15. Mede onder leiding van Makaay kwam het team van Feyenoord tot één overwinning, één gelijkspel en twee nederlagen. ‘Maar winnen is vandaag helemaal niet belangrijk’, zei Makaay. ‘Het mooiste is om het enthousiasme bij de jongens en meisjes te zien.’



De prijsuitreiking werd aan het eind van de dag verricht door Louis van Gaal. De nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal was dinsdag nog aanwezig in De Kuip, waar hij samen met Jong Oranje-coach Cor Pot de wedstrijd van Feyenoord tegen Dinamo Kiev bekeek.



De jaarlijkse G-voetbaldag is een initiatief van de Vereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV) en de Belangenvereniging Scheidsrechters Betaald Voetbal (BSBV), die het toernooi organiseren in samenwerking met de KNVB en de BVV Barendrecht.