Fanshop
Fanshop

Feyenoord tegen Sparta Praag in play-offs Europa League

Feyenoord moet het in de play-off ronde van de Europa League opnemen tegen Sparta Praag. Dat is de uitkomst van de loting die vrijdagmiddag plaatsvond in het Zwitserse Nyon. Feyenoord speelt op donderdag 23 augustus eerst thuis in De Kuip tegen de ploeg uit Tsjechië. Een week later, op 30 augustus, wordt de uitwedstrijd gespeeld in Praag.

Bij winst op Sparta Praag plaatst Feyenoord zich voor de groepsfase van de Europa League. Mocht Feyenoord niet voorbij de ploeg uit Tsjechië komen, dan is de Europese campagne voor dit seizoen ten einde.

Sparta Praag eindigde afgelopen seizoen op de tweede plaats in de Tsjechische competitie. De club, waar onder meer de Tsjechische internationals Marek Cech en Jiri Jarosik onder contract staan, bezet dit seizoen na twee gespeelde wedstrijden de vierde plaats in de competitie. 

Feyenoord speelde in het seizoen 2001/2002 tijdens de eerste groepsfase in de Champions League al tweemaal tegen Sparta Praag. Beide wedstrijden werden toen door de Tsjechen gewonnen (4-0 en 0-2).