Feyenoord pakt volle buit bij competitiestart

Feyenoord is de competitie van het seizoen 2012/2013 met een overwinning gestart. Op bezoek bij FC Utrecht volstond een doelpunt van Sekou Cissé voor de winst: 0-1. Daryl Janmaat, Ruud Vormer, Lex Immers en Harmeet Singh maakten in Stadion Galgenwaard hun competitiedebuut voor Feyenoord.
Hoewel Feyenoord voldoende vertrouwen kon putten uit de manier waarop in de dubbele confrontatie met Dinamo Kiev was gespeeld, kwam de ploeg bij de start van de competitie onwennig uit de startblokken. Het elftal van trainer Ronald Koeman was met name in balbezit zoekende, wat ertoe leidde dat er tot aan de rust nauwelijks kansen werden gecreëerd.

Met name aan de rechterkant van het veld lag geregeld ruimte, maar Feyenoord wist daar te weinig gebruik van te maken. Vooral in de openingsfase gingen verschillende combinaties aan die zijde de mist in, wat de thuisploeg de gelegenheid bood om in de tegenaanval voor gevaar te zorgen.

Hoewel Feyenoord in de defensie weinig ruimte weggaf, kon oud-Feyenoorder Nana Asare van de thuisploeg uitgroeien tot gevaarlijkste man in het eerste halfuur. De middenvelder mocht tot drie keer toe het doel van Erwin Mulder onder vuur nemen, maar hij had het vizier niet op scherp.

Feyenoord toonde zich aan de andere kant van het veld een stuk effectiever. Hoewel Sekou Cissé na ruim een half uur spelen een enorme mogelijkheid liet liggen, door bij een vrije kopkans onder de bal door te springen, maakte hij die misser tien minuten later helemaal goed. Ondanks dat hij stond ingeklemd tussen verschillende verdedigers, wist hij zijn hoofd tegen een prima voorzet van Ruben Schaken te zetten en zo doelman Robbin Ruiter te passeren.

Nadat even eerder Lex Immers oog in oog met de keeper had gestaan, was de kopbal van Cissé pas één van de eerste goede mogelijkheden voor Feyenoord in de eerste helft. Ook na rust was het aantal echte kansen voor de ploeg van Koeman op één hand te tellen. Op de strijd en inzet die het elftal leverde was weinig aan te merken, alleen liet de ploeg in balbezit te weinig zien.

Omdat bovendien de schaarse kansen die Feyenoord kreeg niet werden afgemaakt, mocht FC Utrecht tot aan de slotfase blijven hopen op tenminste een punt. Dat dankte de thuisploeg voor een deel aan Immers, die kort na rust een grote mogelijkheid niet wist te verzilveren. Na een te korte terugspeelbal kwam de middenvelder oog in oog met de keeper en hij wist die ook te passeren, maar omdat zijn schot vervolgens te zacht was kon de bal alsnog voor de doellijn gered worden door een verdediger.

FC Utrecht drong in de slotfase nog wel aan op het doel van Feyenoord, maar verder dan een schot van Jacob Mulenga dat werd gepareerd door Mulder kwam de ploeg van Jan Wouters niet. Aan de andere kant van het veld mocht Schaken in de slotminuut alleen op het doel van FC Utrecht af, maar hij stuitte op de keeper. De misser bleef zonder gevolgen, want Feyenoord sleepte de drie punten over de streep, waardoor de eerste competitieoverwinning van het seizoen een feit is.

FC Utrecht – Feyenoord 0-1