Fanshop
Fanshop

Van Bronckhorst: ‘Zeer tevreden over eerste wedstrijd’

Giovanni van Bronckhorst keek maandagavond na de met 3-0 gewonnen competitiewedstrijd van de beloften met een goed gevoel terug op zijn debuut als hoofdtrainer. Hij zag zijn ploeg geen moment in de problemen komen en was na afloop tevreden. ‘We hebben goed en met veel overtuiging gespeeld’, zei Van Bronckhorst in het kleedkamergebouw op Varkenoord.
Jong Feyenoord/Excelsior deed met de ruime overwinning op Jong FC Dordrecht direct goede zaken in de competitie, die sinds dit seizoen een nieuwe opzet kent. Via een regionale competitie, die bestaat uit een aantal groepen van acht teams, wordt bepaald welke ploeg er in de reguliere competitie in de eerste of tweede divisie mag uitkomen. Alle clubs die in hun regionale competitie bij de bovenste vier ploegen eindigen, stromen door naar de eerste divisie. ‘Daarom was het heel belangrijk om vandaag een goede start te maken’, vertelde Van Bronckhorst. ‘We willen heel graag bij de eerste vier eindigen en met die intentie hebben we vandaag ook gespeeld.’Van Bronckhorst was na afloop vooral te spreken over het optreden van aanvaller Jerson Cabral. De jonge vleugelspits zorgde vanaf de rechterkant voor veel dreiging en groeide uit tot smaakmaker. ‘Hij heeft goed gespeeld en zijn optreden bekroond met een heel mooi doelpunt.’ Enig minpuntje was volgens Van Bronckhorst dat zijn ploeg had verzuimd een hogere score neer te zetten. ‘We hebben met een uitstekende instelling gespeeld en veel kansen gecreëerd, maar we vergaten onszelf daarvoor te belonen.’

Het duel met Jong FC Dordrecht betekende voor Van Bronckhorst zijn debuut als hoofdtrainer van Jong Feyenoord/Excelsior. ‘Een leuke, nieuwe ervaring voor mij. Afgelopen seizoen was als assistent-trainer van het eerste elftal al heel leerzaam, als hoofdtrainer van de beloften komen er nog weer andere dingen bij kijken. Ik heb een uitstekende staf om me heen, dat is voor mij heel belangrijk. Ik ben heel blij met deze kans om mezelf verder te ontwikkelen als trainer’, besloot Van Bronckhorst.