Fanshop
Fanshop

Matthew Steenvoorden op huurbasis naar Excelsior

Matthew Steenvoorden speelt dit seizoen voor Excelsior. De 19-jarige verdediger wordt per direct voor een jaar verhuurd aan de club uit de eerste divisie, waarmee Feyenoord een samenwerkingsverband heeft. Hij krijgt bij Excelsior de kans om ervaring op te doen in het eerste elftal.
Mede door de komst van Joris Mathijsen naar Feyenoord heeft trainer Ronald Koeman een ruime keuze uit spelers die centraal in de defensie uit de voeten kunnen. ‘De kans dat Steenvoorden veel aan spelen toe zou komen bij ons, was daardoor klein’, vertelt technisch directeur Martin van Geel. ‘Vandaar dat hij de kans krijgt om bij Excelsior ervaring op te doen en zich daar verder te ontwikkelen.’
 
Steenvoorden heeft bij Feyenoord de volledige jeugdopleiding doorlopen, voordat hij afgelopen seizoen voor het eerst deels bij de eerste selectie aansloot. Zo ging de jeugdinternational mee op het trainingskamp van afgelopen winter naar Marbella. Tijdens de voorbereiding op het huidige seizoen kwam hij in verschillende oefenwedstrijden van Feyenoord in actie.