Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord werkt toe naar duel met sc Heerenveen

Feyenoord is donderdagochtend begonnen aan de voorbereiding op de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen sc Heerenveen van aanstaande zaterdag. De ploeg van trainer Ronald Koeman werkte op Varkenoord een fanatieke training af, die vooral in het teken stond van een uitgebreid partijspel. Mitchell Te Vrede, John Goossens en Bart Schenkeveld meldden zich voor het eerst weer op het trainingsveld en trainden apart van de groep. De Oranje internationals Joris Mathijsen, Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi ontbraken evenals Omar Elabdellaoui nog op Varkenoord.

De laatste openbare training in aanloop naar het thuisduel met sc Heerenveen werd bezocht door honderden supporters. Op het zonovergoten sportcomplex zagen zij hoe de selectie een uitgebreid partijspel speelde, waaraan ook assistent-trainer Giovanni van Bronckhorst deelnam. Terwijl het fanatisme er tijdens het partijspel vanaf spatte, werkten Mitchell Te Vrede, John Goossens en Bart Schenkeveld een individuele training af. Het drietal meldde zich voor het eerst weer op het trainingsveld en werd onder handen genomen door hersteltrainer Marcel Cas.  

Jordy Clasie en Kelvin Leerdam, die zich begin deze week moesten afmelden voor de oefeninterland van Jong Oranje, namen volledig deel aan de groepstraining, evenals Harmeet Singh. De middenvelder speelde dinsdagavond een oefenduel met Noorwegen onder 21. Ook Omar Elabdellaoui kwam tijdens dat duel in actie, maar hij liet de training van donderdag nog aan zich voorbij gaan. Joris Mathijsen, Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi, die woensdagavond met het Nederlands elftal in actie kwamen tegen België, ontbraken eveneens op Varkenoord. 

In aanloop naar het thuisduel met sc Heerenveen traint Feyenoord nog een keer. De oefensessie van vrijdag is besloten en daardoor niet toegankelijk voor pers en publiek. Feyenoord tegen sc Heerenveen wordt zaterdagavond om 20.45 uur gespeeld in De Kuip.