Feyenoord onder 19 veel te sterk voor AFC A1

Feyenoord onder 19 heeft zaterdagmiddag in de poulefase om de Nike Cup voor A-junioren een grote overwinning geboekt op AFC A1. De ploeg van trainer Damien Hertog was op Varkenoord met maar liefst 8-0 te sterk voor de leeftijdgenoten uit Amsterdam. Onder 18 was in het bekertoernooi niet opgewassen tegen Willem II/RKC A1. Voor Onder 17 ging de competitie van start met een uitwedstrijd tegen Excelsior B1, die met ruime cijfers werd gewonnen: 0-5. Onder 15 greep net naast de Super Cup, door met 2-1 van Ajax C1 te verliezen. Onder 14 verloor het laatste oefenduel van de voorbereiding met 1-0 van FC Den Bosch C1.
RUIME BEKERZEGE VOOR ONDER 19

Feyenoord onder 19 heeft zaterdagmiddag in de poulefase om de Nike Cup voor A-junioren een grote bekeroverwinning geboekt op AFC A1: 8-0. Bij rust leidde de ploeg van trainer Damien Hertog met 2-0, waarna Joey Sleegers na rust in een tijdsbestek van ruim tien minuten een loepzuivere hattrick maakte en de score vervolgens opliep naar 8-0. De overige doelpunten werden gemaakt door Jean Paul Boëtius, Wessel Dammers, Brandon Tichem, Dalian Maatsen en Rick Karsdorp

Het was voor Onder 19 de tweede monsterzege in enkele dagen tijd, nadat de ploeg afgelopen woensdag de competitie was begonnen met een 0-7 overwinning op De Graafschap A1. Onder 19 heeft nu in het bekertoernooi drie punten uit twee duels en speelt in de poulefase nog een wedstrijd tegen FC Zwolle A1, waarin het plaatsing voor de volgende ronde in eigen hand heeft.

Hoewel het klassenverschil tussen beide ploegen zaterdag duidelijk zichtbaar was op Varkenoord, keek Hertog uiterst tevreden terug op het duel. ‘We hebben erg goed en geduldig gespeeld, dit was een van de betere wedstrijden van ons’, zei de trainer, die vooral de teamprestatie roemde. ‘Iedereen heeft hard gewerkt en we hebben echt als team gespeeld, dat was leuk om te zien. Natuurlijk hebben we in ons achterhoofd dat AFC een divisie lager speelt en dat we in de in de competitie zwaardere tegenstander zullen treffen, maar dat doet niets af aan onze prestatie van vandaag.’

Feyenoord A1 – AFC A1 8-0 (2-0)
25’ 1-0 Boëtius
33’ 2-0 Dammers
51’ 3-0 Tichem
54’ 4-0 Maatsen
59’ 5-0 Sleegers
67’ 6-0 Sleegers
71’ 7-0 Sleegers
75’ 8-0 Karsdorp

Opstelling Feyenoord onder 19: De Jong; Cabral, Maatsen, Van Beek, Woudenberg (60’ Gomez Nieto); Thong, Karsdorp, Knoester (45’ Tichem); Boëtius (45’ Sleegers), Dammers (60’ Olijfveld) en Oliveira.

ONDER 18 VERLIEST BEKERDUEL

Feyenoord onder 18 heeft zaterdag de tweede groepswedstrijd in het bekertoernooi met 2-0 verloren van Willem II/RKC A1. Nadat vorige week de eerste bekerwedstrijd tegen Roda JC werd gewonnen, kan de ploeg van trainer Jan Gösgens bij een overwinning in het derde pouleduel met Vitesse alsnog de volgende bekerronde bereiken.

Ondanks de nederlaag was Gösgens trots op de manier waarop zijn ploeg had gespeeld tegen Willem II/RKC. ‘De tegenstander is vorig seizoen op de vierde plaats in de eredivisie geëindigd en bestaat uit jongens die al jaren bij elkaar voetballen’, zei de trainer. ‘Wij zijn met een nieuwe ploeg toch knap overeind gebleven.’

Met name in het eerste half uur waren de beste kansen zelfs voor Feyenoord. Pisas miste voor open doel, terwijl Stolk de paal raakte. Waar Feyenoord de kansen liet liggen, kwam de thuisploeg na een half uur spelen op voorsprong. De eindstand werd een half uur later bepaald. ‘Willem II was voetballend de betere ploeg, maar wij hebben keihard gewerkt met zijn allen’, zei Gösgens. ‘Daarom kan ik trots zijn op de ploeg.’

Willem II/RKC A1 – Feyenoord onder 18 2-0
33’ 1-0
58’ 2-0

Opstelling Feyenoord onder 18: De Fokkert; Van de Ruit (75’ Korporaal), Houben, Blijham, Go; Stolk, Belic (50’ Driebergen), Elst (60’ Kassels); Da Silva (18’ Albertus), Obiango (61’ Robinson) en Pisas.

ONDER 17 OPENT SEIZOEN MET RUIME ZEGE OP EXCELSIOR B1

Feyenoord onder 17 ging zaterdag op bezoek bij stadgenoot Excelsior B1, waar het met een 0-5 overwinning prima aan de competitie begon. De ploeg van trainer Cor Adriaanse leidde bij rust al met 0-3, door treffers van Bart Nieuwkoop (2) en Djazz Manusama. Na rust bepaalde Nieuwkoop met zijn derde goal van de middag de eindstand op 0-5, nadat Oussama Idrissi voor de 0-4 had gezorgd.

Met name het aanvalsspel van zijn ploeg stemde Adriaanse tevreden. ‘We hebben met goed positiespel veel kansen gecreëerd, ook via de zijkanten’, zei de trainer. ‘Er zaten een paar prima goals tussen en met wat geluk hadden we meer doelpunten gemaakt, omdat we nog twee keer de paal raakten. Alleen verdedigend waren we hier en daar wat slordig en te nonchalant, dat moet eruit. Ook bij een grote voorsprong moeten we de concentratie vasthouden. Maar al met al ben ik tevreden, met deze uitslag zijn we de competitie in toch een moeilijke uitwedstrijd goed begonnen.’

Excelsior B1 – Feyenoord onder 17 0-5 (0-3)
14’ 0-1 Nieuwkoop
22’ 0-2 Manusama
40’ 0-3 Nieuwkoop
41’ 0-4 Idrissi
43’ 0-5 Nieuwkoop

Opstelling Feyenoord B1: Van der Linden; Ulusoy, Kingsale (71’ Knoester), James, Racaj (62’ Gransveld); Van der Pijl (55’ El Baad), Nieuwkoop (76’ van Eijk), Slabbekoorn; De Vos (55’ Klooster), Idrissi en Manusama.

FEYENOORD ONDER 15 GRIJPT NAAST SUPER CUP

Bekerwinnaar Feyenoord onder 15 heeft zaterdag de wedstrijd om de Super Cup tegen kampioen Ajax C1 nipt met 2-1 verloren. De ploeg van trainer Roy Makaay was met name in de eerste helft de bovenliggende partij, maar wist de grote kansen die voor rust werden gecreëerd niet af te maken. ‘Dat is een belangrijk leermoment voor het elftal’, vertelde Makaay na afloop. ‘Als je een sterke tegenstander als Ajax ondanks grote kansen in leven laat, kun je uiteindelijk alsnog met lege handen staan.’

Feyenoord begon voortvarend aan het duel, met al in de zevende minuut een verdiende voorsprong als gevolg. Shurendo Janga verstuurde een pass in de diepte, die door een misverstand tussen de keeper en een verdediger van Ajax kon worden afgemaakt door Rashaan Fernandes.

In het vervolg van de eerste helft kreeg Feyenoord nog drie grote kansen, maar die waren niet aan de ploeg besteed. ‘In de rust heb ik aangegeven dat het afwerken van de kansen beter moet, maar vervolgens stonden we twee minuten na rust op 1-1’, zei Makaay.

Door die treffer kwam Ajax terug in de wedstrijd, terwijl bij Feyenoord de linies juist steeds verder uit elkaar gingen lopen. Ajax wist daarvan de profiteren door na ongeveer een uur spelen de eindstand te bepalen. In de slotfase kreeg Feyenoord nog enkele grote kansen op de gelijkmaker, maar de binnenkant van de paal en de keeper stonden een treffer in de weg.

Ajax C1 – Feyenoord onder 15 2-1
7’ 0-1 Fernandes
37’ 1-1
56’ 2-1

Opstelling Feyenoord onder 15: Bijlow; Elmensdorp (42’ De Sterke), Bijl (65’ Roffelsen), Sinteur, Knoester; Kongolo, Smulder (65’ Smulder), Janga; Fernandes, Tilborg (36’ Schippers) en Robertha (55’ Anez).

ONDER 14 VERLIEST LAATSTE OEFENDUEL VAN FC DEN BOSCH C1

Ondanks een duidelijk veldoverwicht heeft Feyenoord onder 14 het oefenduel tegen FC Den Bosch C1 met 1-0 verloren. De ploeg van trainer Rob Kurvers wist in Den Bosch het balbezit niet in voldoende kansen om te zetten.

Het verlies in Brabant was onnodig, maar gaf de trainer wel goede inzichten in zijn team. Kurvers: ‘In balbezit liepen we te veel met de bal en de kansen die we kregen konden we niet verzilveren. Daar kunnen we nog progressie in boeken.’

FC Den Bosch wist vlak na de rust wel het net te vinden, maar ondanks de achterstand bleef Feyenoord onder 14 het veldoverwicht houden. Het schortte bij O/14 echter vooral aan handelingssnelheid. Die moest omhoog, zo vond de trainer.

Kurvers is met zijn ploeg bezig aan pas het tweede speelweekeinde van het seizoen, waardoor nog niet alles in het veld goed op elkaar is afgestemd. ‘We zijn pas net begonnen, want de voorbereiding is dit jaar iets korter. We hebben nog een week voor de eerste competitiewedstrijd, thuis tegen PSV. En ik heb vandaag een aantal dingen gezien waar we aan kunnen werken komende week.’

FC Den Bosch C1 – Feyenoord onder 14 1-0