Fanshop
Fanshop

Feyenoord C1 begint overtuigend aan bekertoernooi

Feyenoord C1 is dinsdagavond overtuigend begonnen aan de poulefase van het bekertoernooi. De ploeg van trainer Roy Makaay was op Varkenoord met 3-0 te sterk voor de leeftijdgenoten van ADO Den Haag. Bij rust leidde de ploeg met 1-0 door een treffer van Ryan Tilborg, waarna Rashaan Fernandes en Wesley de Sterke na rust de eindstand op 3-0 bepaalden. De poulefase gaat verder in september, als Feyenoord het opneemt tegen NEC/Oss C1. FC Groningen C1 is in november de laatste tegenstander in de poulefase.
Feyenoord verloor afgelopen zaterdag de strijd om de Super Cup tegen Ajax, met name omdat de ploeg een aantal kansen dat het creëerde niet wist te benutten. Tegen ADO Den Haag beloonde het elftal zichzelf wel en waren de treffers bovendien van grote schoonheid. Ook verdedigend had Feyenoord de zaken prima op orde. Uiteindelijk schoten de gasten uit Den Haag slechts één keer op doel.

Makaay was na afloop van het duel niet ontevreden over het optreden van zijn ploeg. ‘De jongens hebben een goede indruk gemaakt, al valt er nog genoeg te verbeteren’, vertelde de trainer. ‘Met name in voetballend opzicht kunnen we nog wat stappen maken, daar gaan we mee aan de slag. Toch moet ik het team een compliment maken. Verdedigend hebben we tegen een goede ploeg als ADO Den Haag niets weggegeven en bovendien een paar hele mooie goals gemaakt. Op deze manier zijn we prima begonnen aan het bekertoernooi.’

Feyenoord C1 begint aanstaande zaterdag aan de competitie. Op Varkenoord neemt de ploeg het om 12.00 uur op tegen NEC/Oss C1.

Feyenoord C1 – ADO Den Haag C1 3-0 (1-0)
Scoreverloop:
19’ 1-0 Tilborg
65’ 2-0 Fernandes
67’ 3-0 De Sterke

Opstelling Feyenoord C1:
Ten Hove; Elmensdorp, Bijl, Robertha, Knoester; Kongolo, Smulder (45’ Roffelsen), Janga; Tilborg (49’ Schippers), Fernandes (65’ De Sterke) en Anez (53’ Mettendaf).