Fanshop
Fanshop

Clasie en Janmaat voor het eerst bij definitieve selectie Oranje

Bondscoach Louis van Gaal heeft Jordy Clasie, Daryl Janmaat, Bruno Martins Indi en Joris Mathijsen opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de WK-kwalificatieduels met Turkije en Hongarije. Met de uitverkiezing van het viertal is Feyenoord, samen met PSV, hofleverancier van de selectie van Oranje. Voor Clasie en Janmaat is het de eerste keer dat zij tot de definitieve selectie behoren. In tegenstelling tot de andere drie zat Janmaat niet bij de voorselectie.
Van Gaal maakte vrijdag tijdens een persconferentie zijn 23-koppige selectie bekend, waar ook de oud-Feyenoorders Dirk Kuijt, Robin van Persie, Ron Vlaar en Leory Fer deel van uit maken. De selectie van Oranje komt op maandag 3 september in Huis ter Duin in Noordwijk voor het eerst bij elkaar om zich voor te bereiden op de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Turkije en Hongarije.

Met de wedstrijd tegen Turkije begint het Nederlands elftal op 7 september aan de WK-kwalificatiereeks. Het duel in de Amsterdam Arena begint om 20.30 uur. Vier dagen later neemt Oranje het in Stadion Puskás Ferenc in Boedapest op tegen Hongarije. Die wedstrijd begint eveneens om 20.30 uur.