Martins Indi scoort bij ruime overwinning Oranje

Het Nederlands elftal heeft dinsdag ook de tweede WK-kwalificatiewedstrijd winnend afgesloten. Met Bruno Martins Indi en Jordy Clasie in de basis werd Hongarije met 1-4 verslagen, nadat afgelopen vrijdag al werd gewonnen van Turkije. Martins Indi maakte het tweede doelpunt voor Nederland en scoorde daarmee in zijn derde interland voor het eerst voor Oranje. De verdediger viel na ruim een uur spelen geblesseerd uit en werd vervangen door Joris Mathijsen. De ernst van de blessure van Martins Indi is nog niet duidelijk.
Nederland kwam al na drie minuten spelen op voorsprong door een doelpunt van Jeremain Lens, die kort voor de aftrap kreeg te horen dat hij in de basis begon, omdat Arjen Robben wegens een liesblessure niet in actie kon komen. Hongarije maakte binnen vijf minuten de gelijkmaker uit een strafschop, waarna Martins Indi halverwege de eerste helft Nederland opnieuw op voorsprong zette met een rake kopbal uit een vrije trap. De eindstand werd een kwartier voor tijd bepaald door invaller Klaas Jan Huntelaar.