Feyenoord A1 verliest koppositie na thuisnederlaag

Feyenoord A1 heeft zaterdag een terechte 0-2 thuisnederlaag geleden tegen SC Heerenveen, waardoor de ploeg niet langer de koppositie inneemt op de ranglijst. Feyenoord A2 pakte ondanks een vroege achterstand een punt tegen FC Den Bosch. Op Varkenoord werd het 1-1. Feyenoord B1 kon van een vrije dag genieten, terwijl B2 in de tweede helft eenvoudig FC Utrecht met 4-0 opzij wist te zetten. De C1 van trainer Roy Makaay won met 2-0 van VVV/Helmond Sport, Feyenoord C2 verloor op eigen veld met 1-2 van NAC Breda.
FEYENOORD A1 AFGETROEFT DOOR SC HEERENVEEN

Feyenoord A1 heeft een terechte nederlaag geleden tegen sc Heerenveen. Op het eigen Varkenoord werd het 0-2 voor de Friezen. Trainer Damien Hertog was vooral teleurgesteld over de inzet van zijn elftal.
‘We waren niet fel genoeg’, zei Hertog na afloop. ‘Sc Heerenveen was voetballend beter en kreeg de meeste kansen.’ A1 herpakte zich na de rust, waarna het een echte wedstrijd werd. In de slotfase probeerde A1 nog een offensief te starten, maar verder dan een aantal mogelijkheden kwamen de jonge Feyenoorders niet.
‘Dit is een harde les voor ons’, vervolgde Hertog. ‘Ik hoop dat we er sterker uit kunnen komen. We zijn vandaag afgetroefd op inzet, terwijl ik vind dat juist dat altijd gelijkwaardig moet zijn.’
Door de thuisnederlaag tegen sc Heerenveen is moet A1 de koppositie afstaan aan FC Twente A1 en is de ploeg gezakt naar de zesde plaats op de ranglijst. Volgende week speelt Feyenoord A1 een uitwedstrijd in Breda tegen NAC.
Feyenoord A1 – SC Heerenveen A1 0-2
12’ 0-1
52’ 0-2
Opstelling Feyenoord A1: De Jong; Cabral, Maatsen (45’ Dekker), Van Beek, Woudenberg; Thong (70’ Dammers), Boetius, Sleegers; Kensuke (45’Olijfveld), Oliveira (80’ Dercks) en Knoester.

FEYENOORD A2 SPEELT GELIJK TEGEN FC DEN BOSCH A1

Op basis van de tweede helft verdiende Feyenoord A2 meer dan slechts één punt tegen FC Den Bosch A1, dat vorig jaar nog in de Eredivisie voor beloftenteams uitkwam. Na de vroege achterstand knokte de ploeg van trainer Jan Gosgens zich terug in de wedstrijd, wat uiteindelijk resulteerde in een eindstand van 1-1.
‘Na de rust kwam er een aantal nieuwe jongens in die fit en fysiek wat sterker zijn’, zei Gosgens. ‘In de tweede helft hebben we nagenoeg geen kansen meer weggegeven en zelf een hoop mogelijkheden gehad.’
Tien minuten voor tijd zette de ingevallen Randy Elst aan voor een schitterende solo,  waarbij hij de verdediging van FC Den Bosch op het verkeerde been zette. Gosgens: ‘Een fantastisch doelpunt. Vorige week schoot hij er ook al een vrije trap in. Dat is leuk om te zien.’
A2 ging na de gelijkmaker nog op jacht naar de winst, maar een ultieme inzet werd nog van de lijn gehaald. ‘Op basis van de tweede helft hadden we recht op meer, maar al met al is een punt tegen dit FC Den Bosch gewoon knap na een vroege achterstand.’
Feyenoord A2 – FC Den Bosch A1 1-1
14’ 0-1
81’ 1-1 Randy Elst
Opstelling Feyenoord A2: De Fockert; Korporaal, Houben, Hardeveld, Go; Kassels, Da Silva (57’ Elst), Driebergen (57’ Stolk); Albertus (32’ Pisas), Dammers (45’ Obiango) en Robinson.

FEYENOORD B2 IN TWEEDE HELFT LANGS FC UTRECHT

Feyenoord B2 rekende na de rust af met FC Utrecht. In Utrecht liep de ploeg van trainer Gaston Taument in een kwartier tijd uit naar een 0-4 eindstand.
B2 begon in een te laag tempo aan de wedstrijd, waarin weinig tot niets werd gecreëerd. Taument: ‘Er was weinig aansluiting van onze kant. Maar na rust hebben we dat beter opgepakt.’
Verdediger Bert Koomen opende de score door alert een slecht weggewerkte bal achter de doelman van FC Utrecht te schieten. Vijf minuten later vergrootte Danny van Haaren de score door vanaf de rand van het strafschopgebied de trekker over te halen. Invaller Jari Schuurman liet zich daarna ook nog gelden door de score op te voeren naar 0-4.
‘Binnen een paar minuten beslissen we de wedstrijd’, zei Taument. ‘We kwamen na rust beter uit de kleedkamer, dekten beter door en gebruikten onze buitenspelers goed. Daar kunnen we zeker mee verder. Volgende week wacht ons een nieuw meetpunt, als we uit spelen tegen PSV. Daar gaan we nu met een goed gevoel naar toe werken.’
FC Utrecht B2 – Feyenoord B2 0-4
47’ 0-1 Bert Koomen
52’ 0-2 Danny van Haaren
55’ 0-3 Jari Schuurman
60’ 0-4 Jari Schuurman
Opstelling Feyenoord B2: Van der Mast; Rietkerk, Koomen, Groos, Verdonk (65’ Absalem); Korporaal, Van Haaren (58’ Proost), Van der Meer (53’ Schuurman); Hammouti (59’ Den Hoedt), El Hankouri (53’ De Jesus) en Hamer.

FEYENOORD C1 OVERTUIGEND LANGS VVV/HELMOND SPORT

Feyenoord C1 kwam via goed voetbal tot voldoende kansen tegen VVV/Helmond Sport en gaf achterin nagenoeg geen kans weg. Trainer Roy Makaay keek tevreden toe hoe zijn ploeg uiteindelijk met 2-0 wist te winnen.
‘In de rust hadden we al met een 3-0 voorsprong in de kleedkamer kunnen zitten’, zei Makaay na afloop. ‘Ik moet de jongens echt een compliment maken, want we voetballen al een aantal wedstrijden goed. We zetten goede aanvallen op en geven weinig weg. De jongens kunnen het zichzelf alleen vele malen gemakkelijker maken, als ze de kansen ook afronden.’

Gelijk vanaf de aftrap was het meteen raak. Rashaan Fernandes zette voor en Ronaldo Schippers kon binnen tikken. Even later verdubbelde Nigel Robertha de score door de bal snoeihard tegen het net te schieten. ‘Een verdiende overwinning en ik heb ook goed voetbal gezien. Ik ben erg tevreden’, aldus Makaay.

Feyenoord C1 – VVV/Helmond Sport C1 2-0
36’ 1-0 Ronaldo Schippers
46’ 2-0 Nigel Robertha
Opstelling Feyenoord C1: Bijlow; Elmensdorp (60’ Roffelsen), Bijl, Sinteur, Knoester; Kongolo (54’ Smulder), Amez (54;  De Sterke), Janga; Fernandes, Schippers (61’ Tilborg) en Robertha (65’ Mettendaf).

FEYENOORD C2 DOET ZICHZELF TEKORT TEGEN NAC BREDA

Geheel tegen de verhouding in heeft Feyenoord C2 verloren van NAC Breda. Op Varkenoord kwam de ploeg van trainer Rob Kurvers al vroeg op voorsprong en creëerde daarna kans op kans, maar vergat zichzelf te belonen. ‘Deze nederlaag moeten wij onszelf aanrekenen’, aldus Kurvers.
Na de vroege treffer van Boyd Reith kreeg Tahith Chong al na tien minuten de kans de marge te verdubbelen. Zijn inzet vanaf de strafschopstip werd echter gekeerd door de NAC-keeper. ‘En dan ga je maar met 1-0 de rust in, in plaats van 2-0 of 3-0.’
Kurvers: ‘Maar ook in de tweede helft kregen we voldoende kansen, maar krijgen we uit twee vrije trappen twee tegendoelpunten. Daar maakten we het NAC Breda wel te gemakkelijk om de bal in te schieten.’
Feyenoord C2 – NAC Breda C2 1-2
3’ 1-0 Boyd Reith