A1 heeft geen enkele moeite met PEC Zwolle

Feyenoord A1 heeft zaterdag in het bekertoernooi overtuigend gewonnen van PEC Zwolle A1. Op Varkenoord werd het 4-1 voor de ploeg van Damien Hertog. A2 wist zich net niet te plaatsen voor het bekertoernooi, want ondanks goed spel, verloren zij in blessuretijd van Vitesse/AGOVV. C1 speelde een matige wedstrijd, maar won wel in Maastricht van MVV (3-4). De B1 en C2 werden afgelast en B2 was vrij.
A1 WINT GEMAKKELIJK VAN PEC ZWOLLE

Feyenoord A1 had zaterdag geen kind aan PEC Zwolle. Het bekerduel eindigde in een 4-1 winst voor de ploeg van Damiën Hertog. A1 plaatst zich hiermee voor het bekertoernooi, een punt achter ADO Den Haag.

Na een sterk begin opende Joey Sleegers al na zeven minuten de score. Daarna kwam de klad in het spel van de Rotterdammers. Trainer Hertog baalde daar van. ‘We werden te gemakzuchtig, zowel in de aanval als de verdediging. We hadden na de 1-0 door moeten drukken’, aldus Hertog. ‘Ik miste de instelling die we tegen Ajax hadden, maar dat kan door de tegenstander komen en het feit dat er een aantal jongens met de nationale selectie weg is.’

Een preek in de rust zette de spelers weer op scherp. De ploeg zette meer druk op de Zwollenaren en dat resulteerde in de 2-0 van Wessel Dammers na 52 minuten. Daarna was de wedstrijd gespeeld. ‘We kregen nog een knullige goal tegen, maar daarna scoorden wij nog twee keer. We kwamen niet meer in gevaar. We zijn geplaatst en ik ben tevreden met de overwinning’, concludeerde Hertog.

Feyenoord A1 – PEC Zwolle A1 4-1
7’ 1-0 Joey Sleegers
52’ 2-0  Wessel Dammers
72’ 2-1
87’ 3-1 Rick Karsdorp
89’ 4-1 Junior Albertus

Opstelling Feyenoord A1: Minnaard; Maatsen, Van Beek, Dekker (60’ Tada), Gomez Nieto; Thong (45’ Dercks), Sleegers (45’ Olijfveld), Knoester; Dammers, Furtado Oliveira (75’ Albertus) en Karsdorp.

A2 NIPT ONDERUIT TEGEN VITESSE/AGOVV

Het leek er lang op dat A2 ging stunten in de bekerwedstrijd tegen Vitesse/AGOVV A1, maar het ging op het laatste moment mis. De ploeg van Jan Gösgens stond na 89 minuten met 1-0 voor, maar verloor uiteindelijk met 1-3. ‘Toch kan ik niet anders dan tevreden zijn’, concludeerde Gösgens.

Hoewel het eerste halfuur duidelijk voor de Arnhemmers was, groeide A2 langzaam in de wedstrijd. ‘Toen kwamen we vlak na rust door een knappe actie van Gilberto da Silva op 1-0 en daarna waren wij de bovenliggende partij. Toen dacht ik: het zal toch niet waar zijn dat we hier gaan stunten’, zei Gösgens. Dat gebeurde ook niet. Via een scrimmage werd het een minuut voor tijd 1-1, en in de twee opeenvolgende minuten vielen ook de 1-2 en 1-3.

‘Toch ben ik tevreden. We wisten dat het zwaar werd tegen een ploeg met tweedejaars maar hebben lange tijd knap stand gehouden’, vond de trainer. ‘We hadden zelfs kansen voor de 2-0, maar die verzuimden we af te maken. Dat is de enige kritiek die ik kan leveren.’

Feyenoord A2 – Vitesse/AGOVV A1 1-3
46’ 1-0 Gilberto Da Silva
89’ 1-1
90’ 1-2
92’ 1-3

Opstelling Feyenoord A2: De Fockert; Van de Ruit (60’ Korporaal), Hardeveld, Blijham, Go (45’ Ossevoort); Kassels, Belic (60’ Pisas), Driebergen; Bianco (70’ Elst), Robinson, Da Silva (65’ Knegjens).

C1 WINT MATIGE WEDSTRIJD VAN MVV

C1 had in het verre Maastricht een lastige kluif aan hekkensluiter MVV, maar won nipt: 3-4. Hierdoor blijft de ploeg van Roy Makaay de ongeslagen koploper. ‘Het was eigenlijk de slechtste wedstrijd van het seizoen’, bekende Makaay. ‘Maar als je ook slechte wedstrijden wint ben je natuurlijk goed bezig.’

Makaay zag zijn ploeg tot twee keer toe een voorsprong weggeven. ‘We gaven een paar keer gas en dan stonden we weer voor, maar door persoonlijke fouten van ons kwamen ze steeds terug.’ Uiteindelijk bleek de 2-4 van Shurendo Janga de genadeklap. MVV kwam nog wel terug tot
3-4. ‘Maar we zaten niet met samengeknepen billen op de bank’, aldus Makaay.

MVV C1 – Feyenoord C1 3-4
9’ 0-1 Mats Knoester
15’ 1-1
40’ 1-2 Ronaldo Schippers
42’ 2-2
47’ 2-3 Rodney Kongolo
60’ 2-4 Shurendo Janga
66’ 3-4.

Opstelling Feyenoord C1: Ten Hove; Bijl, Sinteur, Knoester, Elsmensdorp (42’ De Sterke); Kongolo, Smulder (60’ Roffelsen), Janga; Anez (42’ Tilborg), Fernandes (15’ Schippers) en Robertha (63’ Mettendaf).