Fanshop
Fanshop

Feyenoord Street League woensdag officieel van start

De Feyenoord Street League wordt aanstaande woensdag officieel geopend met een voetbaltoernooi op de parkeerplaats voor De Kuip. Tijdens deze officiële opening zal Sander de Kramer, een van de ambassadeurs van de Feyenoord Foundation, alle deelnemers welkom heten en het officiële startschot verrichten. Daarnaast is er een optreden van rapper Winne, die eveneens ambassadeur is van de Feyenoord Foundation. Vervolgens worden de teams gepresenteerd en spelen die middag hun eerste oefenwedstrijden.
De Feyenoord Street League is een straatvoetbalcompetitie tussen verschillende wijken en/of buurten binnen de gemeente Rotterdam, waarbij het niet alleen draait om de sportieve prestaties van het team, maar ook om de maatschappelijke doelen. Feyenoord zet zich hiermee in voor de bewoners in de wijken van Rotterdam en wil op die manier haar rol in de samenwerking versterken en vergroten. De Feyenoord Street League zal in eerste instantie worden geïmplementeerd in het project Scoren op Zuid binnen de deelgemeenten Feijenoord en Charlois.
 
In totaal hebben zich al twaalf teams van elk tien spelers ingeschreven voor de Street League. Zij kunnen aanstaande woensdag al de eerste punten verzamelen, door met het volledige team aanwezig te zijn en deel te nemen aan de oefenwedstrijden die gespeeld zullen worden. Aanstaande zondag gaat de competitie vervolgens officieel van start, waarbij in de wijken de eerste officiële wedstrijden gespeeld worden.
 
Alle deelnemende teams bestaan uit kinderen uit de Deelgemeenten Charlois en Feijenoord die tussen de 9 en 12 jaar oud zijn. De teams hebben elk hun eigen teambegeleider, worden aangekleed door PUMA en krijgen een stadion (speelveld) toegewezen, waar ze zelf verantwoordelijk voor zijn. De wedstrijden staan onder leiding van officiële Feyenoord Street League scheidsrechters.
 
Met de Feyenoord Street League wil Feyenoord de sociale cohesie binnen de wijken van de gemeente Rotterdam bevorderen. De competitie zal worden gedragen door het ‘Geen Woorden Maar Daden’ puntensysteem. Middels dit puntensysteem kunnen de teams tweederde van hun totaal aantal competitiepunten verdienen buiten de wedstrijden om. Zo worden er ‘Geen Woorden Maar Daden-punten’ toegekend voor goed gedrag rondom de duels, waarbij niet alleen de deelnemers maar ook de supporters worden beoordeeld.
 
De scheidsrechter houdt samen met de wedstrijdleider de wedstrijd nauwlettend in de gaten en zal de teams ook beoordelen op hun houding en gedrag. Zo kan het dus gebeuren, dat een team de wedstrijd verliest, maar met meer punten het veld verlaat dan de tegenstander door hun sportieve houding.
 
De officiële opening van de Feyenoord Street League begint woensdag om 14.00 uur. Uiteraard is iedereen welkom om deze opening bij te wonen. Radio Rijnmond is aanwezig bij deze opening en doet in het programma Middag aan de Maas rechtstreeks verslag.
 
Meer informatie over de Feyenoord Street League is te vinden op www.feyenoord.nl/streetleague.