Feyenoord A2 speelt gelijk in Klassieker tegen Ajax

Feyenoord A2 heeft op Varkenoord een punt overgehouden aan de wedstrijd tegen Ajax. De ploeg knokte zich twee keer terug na een achterstand: 2-2. B1 vergat zichzelf te belonen in de uitwedstrijd tegen Willem II/RKC, waar het met 4-2 klop kreeg. De C-pupillen van Feyenoord wonnen beide ruim. C1 klopte NAC met 5-0 en C2 wist, mede door een hattrick van de van een gebroken arm teruggekeerde Noa Lang, met 0-5 te winnen bij Fortuna Sittard. Feyenoord A1 en B2 speelden niet.
FEYENOORD A2 KNOKT ZICH NAAR PUNT TEGEN AJAX

Feyenoord A2 heeft op eigen veld een punt overgehouden aan het duel met Ajax, dat met een sterke formatie naar Rotterdam was afgereisd. ‘Dat had ik vooraf ook verwacht, maar mijn ploeg is mentaal ijzersterk gebleken. Daar heb ik echt enorm veel respect voor’, zei trainer Jan Gösgens na afloop.

De Amsterdammers kwamen met meerdere tweedejaars spelers naar Varkenoord. ‘De eerste helft was ook voor Ajax’, vond Gösgens. ‘Maar in de tweede helft hebben wij ons fantastisch terug in de wedstrijd geknokt en hebben we geprobeerd meer druk te zetten.’ Dat resulteerde na een klein uur in de gelijkmaker van Gino Stolk op goed aangeven van Gaultier Obiango.

Na een nieuwe achterstand maakte Randy Elst wederom gelijk, waarna beide ploegen kansen op de overwinning kregen. Gösgens: ‘Obiango had de winnende nog kunnen maken, maar zijn stiftje ging langs de verkeerde kant van de paal. Maar gezien de krachtsverhouding is een puntendeling wel terecht. Ik ben echt apetrots op mijn ploeg vandaag. Het was een zware wedstrijd die we tot een goed einde hebben gebracht.’

Feyenoord A2 – Ajax A2 2-2
22’ 0-1
55’ 1-1 Gino Stolk
65’ 1-2
77’ 2-2 Randy Elst

Opstelling Feyenoord A2: Minnaard; Korporaal, Houben, Hardeveld, Ossevoort (60’ Go); Kassels, Driebergen (70’ Pisas), Stolk (60’ Elst); Albertus (85’ Knegjens), Obiango en Da Silva (88’ Belic).

FEYENOORD B1 ONNODIG ONDERUIT BIJ WILLEM II/RKC

Feyenoord B1 heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen Willem II/RKC met 4-2 verloren. Trainer Cor Adriaanse zag zijn ploeg qua veldspel de beste eerste helft van het seizoen spelen, maar wist de kansen niet in doelpunten om te zetten. ‘En dan weet je dat je de deksel op de neus kunt krijgen. Dat is vandaag helaas gebeurd’, aldus Adriaanse.

B1 kreeg in de eerste helft vier goede kansen de score te openen, maar keer op keer was de Tilburgse doelman een te groot obstakel. ‘Maar in plaats van een voorsprong, sta je dan 0-0 met de rust’, zei Adriaanse. ‘De tweede helft zijn we verder gegaan met het goede spel, maar kwamen we knullig op achterstand.’

Doelpunten van Robbert de Vos en Milton Klooster zorgden nog binnen het uur voor een Rotterdamse voorsprong. ‘Maar daarna gaven we de doelpunten te gemakkelijk weg’, vond Adriaanse. ‘Defensief hebben we het vandaag niet goed gedaan. Het was een onnodige nederlaag.’

Willem II/RKC B1 – Feyenoord B1 4-2
45’ 1-0
48’ 1-1 Robbert de Vos
61’ 1-2 Milton Klooster
63’ 2-2 (strafschop)
73’ 3-2
77’ 4-2

Opstelling Feyenoord B1: Van der Hoek; Ulusoy, Kingsale, James, Gronsveld; Nieuwkoop, De Vos, Slabbekoorn; Klooster, Idrissi en Manusama (70’ Van der Struis).

C1 BOEKT RUIME THUISOVERWINNING OP NAC

Feyenoord C1 heeft op Varkenoord met 5-0 gewonnen van NAC. De ploeg van trainer Roy Makaay speelde bij vlagen goed voetbal en wist weer eens de ‘nul’ te houden. ‘Ik heb vandaag dingen teruggezien in het veld waar de afgelopen dagen op getraind hebben, daar was ik erg tevreden over.’

Het enige verwijt dat Makaay zijn ploeg kon maken is dat de score niet hoger uitviel. ‘Onze keeper heeft nauwelijks iets te doen gehad en zelf hebben we via het middenveld een aantal erg goede aanvallen op kunnen zetten. Dit was een wedstrijd om als trainer echt blij van te worden. In vergelijking met vorige week was ons veldspel veel beter. De jongens verdienen echt een compliment voor de wedstrijd van vandaag.’

Feyenoord C1 – NAC C1 5-0
12’ 1-0 Bart Sinteur
18’ 2-0 Rashaan Fernandes
24’ 3-0 Rashaan Fernandes
41’ 4-0 Clarence Bijl
56’ 5-0 Shurendo Janga

Opstelling Feyenoord C1: Bijlow; Elmensdorp (55’ De Sterke), Bijl, Sinteur, Knoester; Kongolo, Smulder (36’ Roffelsen), Janga; Fernandes (42’ Tilborg), Schippers (65’ Mettendaf) en Robertha (46’ Anez).

C2 MET SPEELS GEMAK LANGS FORTUNA SITTARD

Feyenoord C2 heeft de verre uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard met 5-0 gewonnen. Grote man bij de ploeg van trainer Rob Kurvers was Noa Lang, die zaterdag zijn rentree maakte na maandenlang afwezig te zijn geweest wegens een gebroken arm.  ‘Het is fijn om een jongen als Noa zo te zien terugkeren in een team’, zei Kurvers over zijn teruggekeerde middenvelder.

C2 begon het duel overtuigend. ‘We speelden prima voetbal tot het strafschopgebied van de tegenstander. In de tweede helft maakten we de doelpunten wel en liepen we uit naar een hoge score. Maar ik denk eigenlijk dat we qua doelpunten nog lief voor Fortuna zijn geweest.’

De overwinning is geen moment in gevaar geweest, vond de trainer. ‘We maakten goed gebruik van de ruimte en maakten verschillende uitstekende doelpunten, waaronder een geweldig lobje van Noa Lang. Ik kan niet anders dan tevreden zijn.’

Fortuna Sittard C2 – Feyenoord C2 0-5
30’ 0-1 Tahith Chong
40’ 0-2 Dylan Vente
45’ 0-3 Noa Lang
58’ 0-4 Noa Lang
69’ 0-5 Noa Lang

Opstelling Feyenoord C2: Evora; Sonneveld, Van Hagen, Van Eijck (60’ Wehrmann), Luijckx; Van Mullen, Van Wetten (55’ Van den Ende), Kubilinskas (36’ Lang); Bibuljica, Vente (55’ Reith) en Chong.