Fanshop Tegemoetkoming
Fanshop Tegemoetkoming

Feyenoord met goed gevoel richting Venlo

Hoewel Ronald Koeman de afgelopen week in verband met interlands maar over een klein deel van zijn selectie de beschikking had, kon hij vrijdagmiddag in De Kuip tevreden terugkijken op de interlandperiode. Dat had alles te maken met de positieve ervaringen die de spelers die internationale verplichtingen hadden mee terugnamen naar De Kuip. ‘Alle jongens die interlands speelden zijn met een goed gevoel teruggekomen’, vertelde Koeman, die onder meer verwees naar de overwinningen van het Nederlands elftal en Jong Oranje. ‘Nu is het belangrijk dat direct de focus weer ligt op de wedstrijd van aanstaande zondag tegen VVV-Venlo.’
Koeman had in het bijzonder complimenten over voor de prestaties van Bruno Martins Indi bij het Nederlands elftal. ‘Ik ben trots op de manier waarop hij zich heeft gemanifesteerd tijdens de twee afgelopen interlands’, zei Koeman. ‘Tegelijkertijd ben ik niet verbaasd door zijn prestaties. Er zit nog heel veel rek in bij hem. Hij heeft in een grote wedstrijd als tegen Roemenië met veel zelfvertrouwen gespeeld, dat is een groot compliment waard.’
 
Koeman hoopt dat zijn elftal het goede gevoel van de afgelopen interlandperiode aanstaande zondag een passend vervolg kan geven tegen VVV-Venlo. Dit zal afgaande op de statistieken niet makkelijk worden. Feyenoord wist voor het laatst een uitwedstrijd tegen VVV te winnen in 1991. ‘Het blijft een vreemd gegeven dat we daar zo weinig winnen’, liet Koeman daarover weten. ‘Blijkbaar zijn er bepaalde tegenstanders die deze club minder liggen. Aan de andere kant komt er aan alles een eind, dus laten we maar proberen om deze negatieve reeks zondag te beëindigen.’
 
Voor Feyenoord is de confrontatie met VVV de laatste wedstrijd in de aanloop naar de Klassieker die volgende week zondag op het programma staat. Koeman wilde vrijdag nog niet te veel vooruit kijken naar die thuiswedstrijd tegen Ajax. ‘We gaan komende zondag voor de drie punten, dat is de uitdaging voor mij als trainer’, vertelde hij. ‘Wat daarna komt is makkelijker voor mij als trainer, want voor die wedstrijd hoef ik niemand te motiveren.’
 
Voor de wedstrijd tegen VVV kan Koeman nog geen beroep doen op Stefan de Vrij, die op de terugweg is na een hamstringblessure. Ook Ruben Schaken is nog niet fit genoeg om aan te sluiten bij de wedstrijdselectie. Daar tegenover staat de terugkeer van Joris Mathijsen, die is hersteld van een hamstringblessure. John Goossens zit zondag voor het eerst bij de wedstrijdselectie. De middenvelder is hersteld van een knieblessure en begint tegen VVV op de bank.
 
DE TEGENSTANDER
 
Met acht speelrondes achter de rug is VVV-Venlo de enige club in de eredivisie die nog altijd wacht op de eerste overwinning in de competitie. Van de acht tot nu toe gespeelde competitiewedstrijden gingen er vijf verloren, terwijl er drie eindigden in een gelijkspel. Tussendoor werd de ploeg van trainer Ton Lokhoff in het bekertoernooi uitgeschakeld door Go Ahead Eagles.
 
VVV-Venlo heeft zodoende alles behalve een goede seizoenstart achter de rug. Nu mochten er van de ploeg die zich vorig seizoen via de nacompetitie wist te handhaven in de eredivisie ook geen wonderen worden verwacht, maar desondanks zal niemand bij de club tevreden zijn over de resultaten van de afgelopen weken.
 
Daarbij dient aangemerkt te worden dat VVV na het afgelopen seizoen enkele belangrijke krachten zag vertrekken. Zo eindigden de huurperiodes van Steven Berghuis en Danny Holla, terwijl ook vaste basisspelers als Michael Uchebo en Michael Timisela de club verlieten. Daar tegenover stond de komst van onder meer oud-Feyenoorder Ricky van Haaren en Niki Mäenpää.
 
Het vernieuwde VVV is desondanks nog altijd zoekende, zo blijkt wel uit de laatste twee competitiewedstrijden die de ploeg speelde. De Limburgers verloren achtereenvolgens ruim van PSV (0-6) en Roda JC Kerkrade (3-0), waarmee ze nog dieper in de problemen werden gedrukt. Met slechts drie punten uit acht wedstrijden bungelt VVV zodoende onderaan de ranglijst. Voor een ploeg die handhaving in de eredivisie als doelstelling heeft, zijn de punten de komende weken dus meer dan welkom.
 
VVV-Venlo – Feyenoord
Zondag 21 oktober om 14.30 uur in De Koel
Scheidsrechter: Björn Kuipers
 
Vermoedelijke opstellingen:
VVV-Venlo: Mäenpää; Ammi, Seip, Vorstermans, Leiwakabessy; Meeuwis, Radosavljevic, Van Haaren; Linssen, Bergkamp en Wildschut.
Feyenoord: Lamprou; Janmaat, Martins Indi, Mathijsen, Nelom; Leerdam, Immers, Clasie; Verhoek, Pellè en Fernandez.
 
STATISTIEKEN

THUIS
16/10/2011      Feyenoord - VVV-Venlo       4-0      
27/10/2010      Feyenoord - VVV-Venlo       3-0      
24/10/2009      Feyenoord - VVV-Venlo       1-0      
15/03/2008      Feyenoord - VVV-Venlo       4-1      
 
UIT
22/01/2012      VVV-Venlo - Feyenoord       2-1      
01/05/2011      VVV-Venlo - Feyenoord       3-2      
24/01/2010      VVV-Venlo - Feyenoord       1-1      
09/12/2007      VVV-Venlo - Feyenoord       0-0