Fanshop
Fanshop

Oud-Feyenoorder Ab Fafié overleden

Feyenoord heeft met droefheid kennis genomen van het overlijden van oud-speler en oud-trainer Ab Fafié. De Rotterdammer overleed in de nacht van dinsdag op woensdag op 71-jarige leeftijd. Fafié was als speler actief in de jeugdopleiding van Feyenoord en maakte tijdens het seizoen 1959/1960 deel uit van het eerste elftal van de club. In de jaren tachtig keerde hij terug bij Feyenoord als trainer. Feyenoord wenst zijn naasten veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

Fafié speelde tijdens het seizoen 1959/1960 in totaal vier competitiewedstrijden voor Feyenoord. In juni 1963 maakte hij de overstap naar de Rotterdamse club Xerxes. Later tijdens zijn actieve carrière kwam de verdediger uit voor PSV.

Na zijn actieve loopbaan ging Fafié in 1981 als assistent-trainer van Hans Kraay Sr. aan de slag bij Feyenoord. In 1983 nam de voormalige verdediger tijdelijk de honneurs waar na het vertrek van Kraay, voordat hij in 1984 het roer overnam van Thijs Libregts. 'Ab Interim' werd geholpen door Willem van Hanegem, die na zijn afscheid als speler in 1983 'praatpaal' bij het eerste elftal was geworden. Fafié bleef twee seizoenen aan en loodste het eerste elftal naar twee derde plaatsen op rij.

Na twee jaar als hoofdtrainer bij Feyenoord vertrok Fafié naar het Griekse Aris Saloniki. In 1988 kwam hij bij AA Gent terecht, om daarna van 1990 tot 1994 actief te zijn bij FC Utrecht. Na de Domstedelingen probeerde hij het nog bij AEK Larnaca, Go Ahead Eagles, Bandung Raya en Persija Jakarta.

Aan het slot van zijn carrière was Fafié als trainer actief bij de amateurclubs CVV, Overmaas, WSE en NBSVV.