Feyenoord knokte zich woensdagavond na een ware bekerthriller langs sc Heerenveen. De ploeg van trainer Ronald Koeman was in het Abe Lenstra vrijwel de hele wedstrijd de bovenliggende partij en leek zich via doelpunten van Graziano Pellè en Lex Immers te plaatsen voor de volgende ronde, maar de thuisploeg sleepte door de 2-2 van Filip Djuricic in blessuretijd een verlenging uit het vuur.
Omdat daarin niet werd gescoord, moesten strafschoppen de beslissing brengen. Erwin Mulder pakte maar liefst drie strafschoppen van de Friezen, maar zowel Jean-Paul Boëtius als Bruno Martins Indi liet na de winnende strafschop de benutten. Uiteindelijk was het uitgerekend Daryl Janmaat, vorig seizoen nog speler van sc Heerenveen, die de in totaal twintigste en beslissende strafschop binnenschoot, waardoor Feyenoord zich plaatste voor de kwartfinales van de KNVB beker.