Fanshop
Fanshop

Video: Golfer Joost Luiten traint mee met Feyenoord

Feyenoord-supporter Joost Luiten werd vorige week verkozen tot Nederlands golfer van het jaar. Om hem te feliciteren kreeg hij onlangs een bijzondere verrassing. Luiten mocht na de uitwedstrijd van Feyenoord tegen NAC Breda aansluiten bij de uitlooptraining van de selectie van trainer Ronald Koeman. Ook ging Luiten aan individueel aan de slag met spitsentrainer Roy Makaay, met wie hij oefende op het afwerken op doel. Van zijn dag in De Kuip werd een video gemaakt, die werd getoond bij de uitreiking van zijn prijs.
Voor Luiten, die al zijn leven lang Feyenoord-supporter is, kwam het als een grote verrassing dat hij mocht meetrainen met de selectie van Koeman. De golfer had een afspraak in De Kuip en werd tot zijn grote verrassing vervolgens meegenomen naar de kleedkamer, waar een tenue, een trainingspak en voetbalschoenen voor hem klaar stonden.
 
Hij genoot vervolgens volop van de training op Varkenoord. ‘Het is geloof ik elf jaar geleden dat ik op een voetbalveld stond, dus dat was wel even wennen’, zei de golfer na afloop. ‘Conditioneel ging het prima, maar met de bal zijn de spelers van Feyenoord natuurlijk honderdduizend keer verder dan ik. Dat merkte ik vooral tijdens de rondo, waar ik de hele tijd in het midden stond.’
 
Luiten liet tot slot weten dat hij graag de spelers van Feyenoord uitnodigt om eens een golfclinic te komen volgen. ‘Op de training hebben ze om mij kunnen lachen, maar we zullen dan eens zien wie er als laatst lacht’, glimlachte hij.
 
Bekijk hieronder in de videospeler een impressie van de dag van Joost Luiten bij Feyenoord.