Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Wijnstekers keert even terug op oude basisschool

Ben Wijnstekers keerde dinsdagochtend even terug op vertrouwd terrein. De voormalige verdediger gaf in het kader van het project Scoren op Zuid twee gymlessen op de basisschool waar hij zelf in zijn jonge jaren ook naartoe ging. In twee uur tijd kregen eerst de groepen drie en vier en daarna de groepen vijf en zes van basisschool De Pantarijn een les waarin voetbal centraal stond.
Bij Wijnstekers bracht de gymles op zijn voormalige basisschool veel herinneringen boven. ‘Ik woonde op loopafstand van deze school en heb hier een leuke tijd gehad’, vertelde hij aan het eind van de ochtend. ‘Wij voetbalden elke pauze op een pleintje voor de school, maar tegenwoordig zijn er allemaal mooie voetbalveldjes gebouwd. Daar zou ik vroeger jaloers op zijn geweest. Verder is er naar mijn idee niet veel veranderd, ik zie mezelf hier nog rondlopen toen ik klein was.’
 
Tijdens de les had Wijnstekers veel persoonlijke aandacht voor de kinderen, die allemaal enthousiast meededen aan de oefeningen die de oud-Feyenoorder voor hen op het programma had staan. De 9-jarige Jay vertelde na afloop dat hij de gymles erg leuk had gevonden. ‘Ik ben zelf ook supporter van Feyenoord en hou van voetbal’, zei hij. ‘Het liefst wil ik zelf ook voetballer worden.’
 
De gymles voor de groepen vijf en zes werd afgesloten met een klein voetbaltoernooitje, waarvoor de leerlingen in vier teams werden verdeeld. Wijnstekers trapte daarbij zelf ook nog een balletje mee. Dit tot groot plezier van de kinderen, van wie sommigen af en toe nog een kreet van bewondering sloegen bij het zien van de balbeheersing van de oud-international.
 
Hoewel geen van de kinderen Wijnstekers zelf nog had zien voetballen, wilden ze na afloop allemaal een handtekening van de oud-Feyenoorder. Die nam uiteraard alle tijd om de leerlingen na de inspannende gymles allemaal van een krabbel te voorzien.
 
De gymles op de basisschool werd georganiseerd vanuit Scoren op Zuid. Dit is een van de projecten waarmee Feyenoord probeert om de samenleving op een positieve manier te beïnvloeden. Kijk voor meer informatie over de maatschappelijke activiteiten van Feyenoord op www.feyenoord.nl/mvo.