Teleurstelling overheerst bij Feyenoorders na gelijkspel in topper

Hoewel Feyenoord zich zeker in voetballend opzicht prima herstelde van de nederlaag in de Klassieker van vorige week, konden de spelers na afloop van het duel met FC Twente maar moeilijk leven met het gelijkspel (0-0). Dat had voor een groot deel te maken met het overwicht dat de ploeg met name tijdens het eerste uur van de wedstrijd had gehad. ‘In die fase hadden we onszelf moeten belonen met een doelpunt’, besefte aanvoerder Stefan de Vrij. ‘Aan de andere kant geeft het vertrouwen dat we in een topwedstrijd geen tegentreffer hebben geïncasseerd.’
Ook Anass Achahbar sprak in de catacomben van De Kuip van gemengde gevoelens. De aanvaller stond na lange tijd weer eens aan de aftrap van een competitieduel. ‘Deze basisplaats gaf mij een positief gevoel, ik wilde mezelf echt laten zien vanmiddag. Bij vlagen ging dat goed, met name tijdens de eerste helft. Na rust kreeg ik het net als het team wat moeilijker. Daarom vind ik vooral dat ik nog veel meer kan inbrengen.’

Achahbar zag Feyenoord de eerste helft zeer agressief voor de dag komen, waarbij de bezoekers continu onder druk werden gehouden. ‘Tijdens de rust spraken we af dat we zo door wilden gaan. Helaas kwam dat er in de tweede helft niet altijd uit. Misschien wilden we te graag, zeker omdat we in onze eigen Kuip speelden en de stand nog 0-0 was.’ Vanwege het hoge tempo van de wedstrijd sloop de vermoeidheid in het elftal, voelde ook Achahbar. ‘Met name aan het einde was het een slijtageslag. Daarom is het positief dat we wel de nul hebben gehouden. Mede daardoor gaan we woensdag met vertrouwen naar PSV.’

Die mening werd gedeeld door Stefan de Vrij, die samen met de andere verdedigers kon terugkijken op een uitstekend optreden. ‘Daarmee hebben we goed gereageerd na de nederlaag van vorige week’, vond de aanvoerder. ‘Er stond na die wedstrijd toch wat extra druk op ons, maar we hebben vandaag weinig weggegeven. Daarover ben ik tevreden, al overheerst de teleurstelling dat we niet hebben gewonnen.’

Volgens De Vrij lagen er vooral tijdens de eerste helft kansen voor Feyenoord. ‘We bouwden een overwicht op en daaruit creëerden we een paar goede kansen. In die fase hadden we onszelf moeten belonen met een doelpunt. Het was een zware wedstrijd, daarom was het moeilijk om dat tempo negentig minuten vol te houden. Helaas moeten we genoegen nemen met een punt.’