Fanshop
Fanshop

Zesjarige Rooney verkozen tot ‘Held van de Maand’

De 6-jarige Rooney Wolf uit Rotterdam is zondag voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen FC Twente in het zonnetje gezet, omdat hij is verkozen tot Feyenoords Held van de Maand. In de Business Lounge van De Kuip kreeg hij uit handen van Ben Wijnstekers een Feyenoord-shirt en een certificaat uitgereikt.
Rooney werd verkozen tot Held van de Maand omdat hij met zijn positieve instelling een voorbeeld is voor zijn omgeving. Hij is betrokken bij Thuis op Straat, dat zich inzet voor leefbaarheid en sociaal klimaat op straat, in de wijk en op het plein. Rooney is daar een voorbeeld voor anderen vanwege de manier van samen spelen en delen, maar ook vanwege de manier waarop hij zorgt dat de omgeving schoon blijft. Toen Rooney onlangs tijdens een bingo maarliefst vijf prijsjes won, besloot hij spontaan die te delen met andere kinderen.
 
Via de ‘Feyenoord Held van de Maand’ wil Feyenoord goed gedrag in de maatschappelijke projecten, zoals Scoren op Zuid, Scoren in Noord en het Fancoachproject, stimuleren en vooral belonen. Hiervoor kiest de club maandelijks een held, iemand die iets goeds heeft gedaan voor een ander of voor zijn of haar leefomgeving.
 
De verkiezing van de Held van de Maand is een van de activiteiten waarmee Feyenoord probeert om de samenleving op een positieve manier te beïnvloeden. Kijk voor meer informatie over de maatschappelijke projecten van Feyenoord op www.feyenoord.nl/mvo.