Fanshop
Fanshop

Internationals terug op trainingsveld

Trainer Ronald Koeman kon donderdagochtend voor het eerst deze week een forse groep verwelkomen op het trainingsveld, nadat de selectie de afgelopen dagen flink was uitgedund in verband met diverse interlands. De spelers die woensdag in actie kwamen met het Nederlands elftal of met Oranje onder 19 werkten een korte uitlooptraining af. Joris Mathijsen, die woensdag op de bank bleef bij de oefeninterland tussen Nederland en Italië (1-1), trainde volledig mee met de groep.

Het grootste deel van de oefensessie in de aanloop naar de aanstaande thuiswedstrijd tegen AZ stond voor de groep in het teken van verschillende partij- en positiespelen. Hierbij sloot ook A-junior Joey Sleegers aan. De middenvelder trainde aan het begin van dit seizoen al eenmaal eerder mee met de eerste selectie, maar liep toen een blessure op. Sleegers is inmiddels weer fit en kreeg opnieuw een kans om zich te laten zien op het trainingsveld.

De training van donderdag werd onder meer gadegeslagen door oud-Feyenoorder Dean Gorré. De huidige coach van Schotland onder 19 woont in Engeland, maar is deze week in Nederland vanwege de wedstrijd die woensdag werd gespeeld tegen Oranje onder 19 (2-1 winst voor Nederland).
 
‘Daarnaast ga ik deze week langs bij verschillende clubs in Nederland om te filmen voor een Engelse website die ik samen met een vriend van mij heb opgezet’, vertelde Gorré aan de rand van het trainingsveld. ‘Op die website geven we tips en trucks voor voetballers, vooral om zo te proberen om het opleidingsniveau in Engeland omhoog te krijgen. Om die reden zal ik ook interviews maken bij Feyenoord, onder anderen met Giovanni van Bronckhorst. Ik denk dat veel clubs in Engeland heel wat kunnen leren van de manier van opleiden in Nederland.’

 

Harmeet Singh ontbrak donderdag nog op het trainingsveld. De middenvelder behoort tot de selectie van Noorwegen onder 21, dat donderdagmiddag in Spanje een wedstrijd speelt tegen Rusland onder 21.