Boëtius: ‘Doelpunt is een beloning voor veel trainen’

Wanneer Jean-Paul Boëtius wordt gevraagd naar zijn voornaamste verbeterpunten, is het zorgen voor een hoger rendement een van de dingen die hij noemt. Het achttienjarige talent glom na afloop van het duel met AZ dan ook van trots toen zijn doelpunt en assist ter sprake kwamen. ‘Met name het schieten op doel is iets waar ik veel op train’, vertelde Boëtius, die zijn ploeg halverwege de eerste helft met een prachtig afstandsschot op voorsprong bracht. ‘Dat de beloning daarvoor op deze wijze volgde, is heel mooi.’
‘Ik weet dat mijn rendement omhoog moet’, vervolgde hij. ‘Daar werk ik hard aan op de trainingen. Daarom ben ik tevreden over mijn doelpunt en mijn assist, al was het jammer dat mijn schot op de paal er niet inging tijdens de tweede helft. Dan hadden we de wedstrijd eerder kunnen beslissen.’ De bevrijdende 3-1 viel uiteindelijk pas in blessuretijd, toen Boëtius samen met Tonny Vilhena oog in oog met doelman Esteban kwam te staan. ‘Tonny liep goed mee’, lachte Boëtius. ‘Het was belangrijk om de bal kort bij me te houden, waarna we het samen hebben uitgespeeld.’

Vilhena was daardoor net als afgelopen week in Tilburg trefzeker voor Feyenoord. ‘Ik dacht eigenlijk dat Jean-Paul zelf zou schieten’, doelde de talentvolle middenvelder op het moment in blessuretijd. ‘Doordat we die derde goal niet eerder maakten, kwamen we soms onnodig in de problemen. We waren ongelukkig in de afronding, al denk ik dat we het voetballend gezien in de tweede helft goed oppakten. Dat kwam mede doordat we als elftal goed drukzetten.’

Dat ging tijdens de eerste helft minder goed, erkende Vilhena. ‘We hadden het voor rust moeilijk, AZ was de betere ploeg. Toen zij na een uur spelen met tien man verder moesten, hebben we daar goed van geprofiteerd.’ Met de 3-1 overwinning op AZ kwam er voor Vilhena een einde aan een mooie week, waarin hij ook zijn debuut maakte voor Jong Oranje. ‘Ik ben heel blij dat we drie belangrijke punten hebben gepakt. Hier mogen we even van genieten. Daarna gaan we ons weer snel focussen op de komende belangrijke wedstrijden.’