Fanshop
Fanshop

Verplicht busvervoer voor Roda JC – Feyenoord

De burgemeester van Kerkrade heeft besloten dat Feyenoord-supporters de wedstrijd Roda JC - Feyenoord op zondag 10 maart aanstaande per verplichte buscombiregeling dienen te bezoeken. Dit in tegenstelling tot voorgaande jaren, waarbij sprake was van een vrije regeling waarbij de Feyenoord-supporters met de auto tot vlak achter het bezoekersvak konden geraken.
Op 11 april 2012 waren er na afloop van de laatste uitwedstrijd in Kerkrade wat wanordelijkheden, toen Feyenoord-supporters door de hekken braken die ter afsluiting van de parkeerplaats dienden. Deze gebeurtenissen vormen voor de burgemeester de directe aanleiding om voor de komende editie busvervoer verplicht te stellen. Daarbij wordt nog wel de mogelijkheid geboden om in de nabijheid van Kerkrade op te stappen, te weten op het terrein van VDL in Sittard-Geleen.
 
Twee weken geleden werd Feyenoord tijdens het vooroverleg voor deze wedstrijd in kennis gesteld van de voorgenomen maatregel. De club heeft hier toen bezwaar tegen gemaakt en een verzoek ingediend tot heroverweging van het besluit. Hierop is vandaag van de Gemeente Kerkrade via Roda JC een negatieve reactie ontvangen.
 
De verkoop voor deze wedstrijd start op woensdag 20 februari voor de houders van een Diamondcard.