Fanshop
Fanshop

VCA certificaat voor deelnemers Feyenoord Jobscorer

Alle deelnemers van het project Feyenoord Jobscorer die in december van afgelopen jaar met succes een VCA cursus hebben gevolgd, hebben hiervoor maandag een certificaat ontvangen. De 21-jarige Jowensly, die sinds het najaar van 2012 deelneemt aan het project, nam het certificaat namens alle kandidaten die het examen succesvol hebben afgelegd in ontvangst op het Scheepsvaart- en Transport College (STC) in Rotterdam.

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers en is bedoeld om veiliger te werken en het aantal (dodelijke) ongelukken te verminderen. De cursus wordt op steeds meer locaties verplicht gesteld, waardoor het certificaat een welkome aanvulling is op het CV van de Jobscorer kandidaten, die hopen door te stromen naar de arbeidsmarkt.
 
De deelnemers van het project volgden de cursus in december aan het STC, waarmee Feyenoord een officiële samenwerking heeft. Een week lang kregen de jongeren les van de docenten van de school, waarna ze mochten deelnemen aan het examen. Ter succesvolle afronding van de cursus ontvingen alle kandidaten een certificaat, dat de komende tien jaar geldig blijft.
 
Feyenoord Jobscorer, waarin jongeren met een Wa-jong uitkering de kans krijgen om werkervaring op te doen binnen de organisatie van Feyenoord en De Kuip, is een van de projecten waarmee Feyenoord probeert om de samenleving op een positieve manier te beïnvloeden. Kijk voor meer informatie over de maatschappelijke activiteiten van Feyenoord op www.feyenoord.nl/mvo.