Beloften komen vroege rode kaart niet te boven

Jong Feyenoord/Excelsior is dinsdagavond een vroege rode kaart in de uitwedstrijd tegen Jong FC Groningen niet te boven gekomen. De ploeg van coach Giovanni van Bronckhorst ging op Sportpark Corpus den Hoorn met tien man met 3-1 onderuit. Guyon Fernandez maakte kort voor rust het enige doelpunt voor de beloften.
Jong Feyenoord/Excelsior keek in een ijskoud Groningen al binnen tien minuten spelen tegen een lastige opgave aan, nadat Mats van Huijgevoort een strafschop had veroorzaakt en met een rode kaart het veld moest verlaten. Omdat Paco van Moorsel vanaf elf meter miste maar uit de rebound alsnog raak schoot, moesten de beloften met tien man direct in de achtervolging.

De ploeg van Van Bronckhorst gokte daarbij vooral op de tegenaanval, al kwam daar mede door het goede spel van Jong FC Groningen te weinig van terecht. De thuisploeg, die kon beschikken over acht spelers van het eerste elftal, was tot aan de rust de bovenliggende partij en wist binnen een half uur uit te lopen naar een 3-0 voorsprong.

Het mooiste doelpunt van de avond kwam halverwege de eerste helft op naam van Groningen-middenvelder Halil Ben Moussa. Hij schoot de bal van even buiten het strafschopgebied met een boog achter keeper Ronald Graafland. Vijf minuten later kwam de 3-0 op het scorebord door een doelpunt van David Texeira, die raak schoot op aangeven van Stefan Magnasco.

Kort voor rust wist Jong Feyenoord/Excelsior voor het eerst iets terug te doen. Uit een van de spaarzame aanvallen in de eerste helft wist Guyon Fernandez te scoren. De aanvaller profiteerde van matig optreden van de Groningse defensie en liet doelman Luciano kansloos met een rake kopbal.

Daarmee was direct de eindstand van de wedstrijd bepaald. Jong Feyenoord/Excelsior bleef de tweede helft met een man minder knap overeind tegen Jong FC Groningen, maar wist zelf ook niet meer voor gevaar te zorgen.

Jong FC Groningen – Jong Feyenoord/Excelsior 3-1
8’ 1-0 Van Moorsel
21’ 2-0 Ben Moussa
26’ 3-0 Texeira
40’ 3-1 Fernandez

Rood: Van Huijgevoort (6’, Jong Feyenoord/Excelsior)

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Graafland; Leerdam, Mokotjo, Van Huijgevoort, Nelom; Singh, Achahbar (27’ Van Beek), Goossens; Fernandez, Te Vrede (83’ Janssen) en Cissé.