Feyenoord A1 boekt zwaarbevochten zege op AZ

Feyenoord A1 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen AZ met 2-1 gewonnen. A2 speelde vriendschappelijk tegen Barendrecht A1 en zegevierde met 3-0. Beide B-elftallen van Feyenoord speelden dit weekend in Alkmaar: B1 pakte een punt (2-2), B2 verloor ongelukkig met 2-0. Feyenoord C1 kwam niet tot scoren op bezoek bij VVV/Helmond Sport en speelde met 0-0 gelijk, terwijl C2 met 1-0 verloor op bezoek bij Willem II/RKC.

A1 BEGINT TEGEN AZ GOED AAN WEEK VOL TOPWEDSTRIJDEN

Feyenoord A1 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen AZ A1 met 2-1 gewonnen. Op het kunstgrasveld van VDL in Maassluis, waar heen moest worden uitgeweken nadat het hoofdveld van Varkenoord was afgekeurd, werd Kevin Gomez Nieto uiteindelijk matchwinner voor de Rotterdammers.

Na een gelijk opgaande eerste helft kwam Feyenoord vlak na rust enigszins gelukkig op voorsprong. Nadat Vincent Janssen onderuit was gehaald in het strafschopgebied, schoot Joey Sleegers de toegekende strafschop vakkundig binnen.

Tien minuten later kwam AZ op gelijke hoogte. ‘Maar we zijn als ploeg hard blijven werken en uiteindelijk werd ons harde werken beloond met de winnende goal’, zei trainer Damien Hertog na afloop. Een corner, tien minuten voor tijd, werd door Kevin Gomez Nieto binnen gewerkt, waarna een zenuwslopende slotfase volgde. Hertog: ‘AZ ging iets opportunistischer spelen, waardoor we het nog moeilijk kregen. Maar gelukkig hebben we met zijn allen stand gehouden.’

Komende week wordt voor Feyenoord A1 erg belangrijk, aangezien dinsdag het restant (45 minuten) van de door sneeuwval gestaakte wedstrijd tegen Ajax (stand 0-2 voor Feyenoord) wordt uitgespeeld en zaterdag de confrontatie met koploper PSV wacht. ‘Afhankelijk van de uitslagen kan het een geweldige week worden. Het worden in elk geval boeiende wedstrijden’, keek Hertog vast vooruit.

Feyenoord A1 – AZ A1 2-1
50’ 1-0 Joey Sleegers (strafschop)
60’ 1-1
82’ 2-1 Kevin Gomez Nieto

Opstelling Feyenoord A1:
De Jong; Gomez Nieto, Van Beek, Dekker (80’ Elst), Woudenberg; Knoester, Sleegers, Thong (71’ Dercks); Janssen, Dammers (71’ Maatsen) en Karsdorp (87’ Albertus).

FEYENOORD A2 EENVOUDIG LANGS BARENDRECHT A1

Feyenoord A2 heeft zaterdag de vriendschappelijke wedstrijd tegen Barendrecht A1 met 0-3 gewonnen. De ploeg van trainer Jan Gösgens speelde een goede wedstrijd op sportpark De Bongerd.
‘Het was leuk om alsnog een wedstrijd te spelen’, zei Gösgens over het vrije weekend dat voor A2 was ingepland. ‘En dan is Barendrecht een fijne tegenstander om tegen te spelen.’

Feyenoord A2 was een stuk sterker dan de tegenstander en creëerde voldoende kansen voor een hoge uitslag, maar na doelpunten van Gilberto da Silva, David Belic en Jesse Driebergen was het kruid verschoten. ‘Het waren stuk voor stuk goede doelpunten en de eerste goal viel uit een standaardsituatie. Dat is ook wel eens fijn’, vond Gösgens.

Gösgens hoopt dat er de komende weken veel wedstrijden op het programma staan voor zijn ploeg. ‘De afgelopen weken werd er zo veel afgelast, ik hoop dat we nu gewoon een serie wedstrijden kunnen gaan spelen. Te beginnen met Argon, volgende week.’

Barendrecht A1 – Feyenoord A2 0-3

21’ 0-1 Gilberto da Silva
57’ 0-2 David Belic
70’ 0-3 Jesse Driebergen

Opstelling Feyenoord A2:
Franken; Korporaal, Houben (46’ Ossevoort), Blijham, Go; Kassels, Da Silva, Belic; Stolk (46’ Driebergen), Obiango en Pisas.

FEYENOORD B1 DOET ZICHZELF TE KORT TEGEN AZ: 2-2

Feyenoord B1 heeft één punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen AZ B1. In Alkmaar speelde de ploeg met 2-2 gelijk. Na een vroeg opgelopen 2-0 achterstand knokte de ploeg van trainer Cor Adriaanse zich knap terug naar een gelijkspel. ‘Maar als er één ploeg had moeten winnen was het Feyenoord wel’, vond Adriaanse.

‘In balbezit speelden we goed en voetballend hebben we denk ik wel zeven of acht kansen gecreëerd’, vervolgde de trainer. ‘Alleen in de omschakeling van aanval naar verdediging speelden we niet goed. Daardoor kregen we ook twee doelpunten om de oren’, zei Adriaanse.

Maar Feyenoord kwam sterk terug, al duurde het tot de 72ste minuut voordat de aansluitingstreffer op het scorebord kwam. Een steekbal van Robbert de Vos werd door Marlon Slabbekoorn goed binnen geschoten, waarna Bart Nieuwkoop tien minuten voor tijd uit een corner de 2-2 binnen kopte. ‘We hebben onszelf vandaag te kort gedaan’, zei Adriaanse. ‘Als we maar een kwart van de kansen die we hebben gehad hadden afgemaakt, hadden we een ruime overwinning kunnen boeken. Maar goed, dat hoort ook bij voetbal.’

Aanstaande woensdag speelt Feyenoord B1 de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen, die vorige maand wegens de sneeuwval werd afgelast. Adriaanse: ‘Daar kunnen we weer proberen de drie punten weg te halen. Daar heb ik alle vertrouwen in, want voetballend waren we vandaag gewoon goed.’

AZ B1 – Feyenoord B1 2-2
13’ 1-0
24’ 2-0
72’ 2-1 Marlon Slabbekoorn
80’ 2-2 Bart Nieuwkoop

Opstelling Feyenoord B1:
Van der Linden; Ulusoy, Kingsale, James, Gronsveld; Nieuwkoop, De Vos, Slabbekoorn; Den Hoedt, Idrissi en Van Eijk (53’ El Baad).

FEYENOORD B2 ONDERUIT TEGEN AZ ‘NA BESTE WEDSTRIJD VAN HET SEIZOEN’

Feyenoord B2 heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen AZ B2 met 2-0 verloren. Trainer Gaston Taument kon zijn spelers na afloop niets verwijten. ‘We hebben een fantastische eerste helft gespeeld, alleen we maakten de kansen niet af,’ zo vertelde Taument.

‘De hele eerste helft speelden we op de helft van AZ en kregen we enorme kansen’, aldus de trainer, die zijn spelers via goed veldspel grote kansen zag creëren. ‘Zelfs kansen één op één met de keeper gingen er niet in. Het is een beetje het verhaal van dit seizoen. We krijgen goede kansen, alleen scoren enorm moeilijk. Toch kan ik trots zijn op de jongens, want ze hebben gewoon geweldig gespeeld. Het is daarom zo pijnlijk dat we met 2-0 verliezen.’

Taument zag zijn spelers keihard werken voor een goed resultaat. Maar wat B2 ook probeerde, niets leidde tot een Rotterdams doelpunt. Taument: ‘Maar ondanks het resultaat heb ik echt genoten van mijn ploeg. We speelden AZ echt helemaal ondersteboven, maar twee counters deden ons de das om.
Volgende week is B2 vrij en over twee weken komt Ajax naar Rotterdam. ‘Als we zo spelen als vandaag heb ik alle vertrouwen in een goed resultaat’, aldus Taument.

AZ B2 – Feyenoord B2 2-0
20’ 1-0
53’ 2-0
Opstelling Feyenoord B2: Miazek; Hammouti, Van der Meer, Verdonk, Absalem (75’ Koomen); Schuurman, Van Haaren, Hamer; De Jesus, El Hankouri (41’ Korporaal) en Proost (60’ Franse).

FEYENOORD C1 VERGEET TE SCOREN TEGEN VVV/HELMOND SPORT: 0-0

Feyenoord C1 speelde zaterdag met 0-0 gelijk op bezoek bij VVV/Helmond Sport. Het was voor het eerst dit seizoen dat de ploeg van trainer Roy Makaay niet tot scoren kwam. ‘Maar we hebben niets weggegeven. Vandaag was zo’n wedstrijd dat de bal er simpelweg niet in wilde’, zei Makaay.

De grootste mogelijkheid op een doelpunt kwam vlak voor rust toen C1 na een lange en goede aanval over veel schijven Salih Anez alleen voor de keeper zette, maar de buitenspeler wist het net niet te vinden. ‘We hebben genoeg kansen gecreëerd, alleen vandaag was een pechdag. De bal net tegen de paal, of net naast. Te snel geschoten of juist weer te lang gewacht met schieten. Nee, hij wilde er gewoon niet in.’

Toch had de trainer wel genoten van zijn ploeg. ‘Want in balbezit speelden we goed. Het was eenrichtingsverkeer naar het doel van VVV. Maar het zat in de afronding niet mee.’ Volgende week speelt C1 thuis tegen MVV.

VVV/Helmond Sport C1 – Feyenoord C1 0-0
Opstelling Feyenoord C1: Ten Hove; Bijl, Sinteur (55’ Elmensdorp), Knoester, De Sterke; Kongolo, Smulder, Janga (45’ Tilborg); Fernandes, Mettendaf (48’ Vente) en Anez.

C2 VERLIEST MET 1-0 VAN WILLEM II/RKC

Feyenoord C2 heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen Willem II/RKC met 1-0 verloren. De ploeg van trainer Rob Kurvers had voldoende balbezit, maar wist weinig kansen te creëren. C2 kwam al snel op achterstand door een goed inschoten vrije trap. ‘Onze keeper Wouter Beukers was kansloos’, zei Kurvers.

Vorige week verloor C2 met ruime cijfers van Volendam, maar herstelde zich zaterdag goed. ‘Ondanks de nieuwe nederlaag hebben we veel op de helft van de tegenstander gespeeld, alleen kregen we weinig kansen om een goal te maken. En dat is toch wel belangrijk in voetbal’, concludeerde Kurvers, die twee D-spelers liet proeven aan het niveau. ‘Carlitho Fermina en Teun Heijberg hebben het goed gedaan. Zij kunnen terugkijken op een prima wedstrijd.’

‘De jongens hebben keihard gewerkt, maar het overzicht dat je in de eindfase van een aanval vaak nodig hebt ontbrak vandaag. Het zat er vandaag gewoon even niet in, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we binnenkort weer wedstrijden gaan winnen. Want voetballend doen we het gewoon goed’, zegt Kurvers.

Willem II/RKC C2 – Feyenoord C2 1-0