Fanshop
Fanshop

Spelers Street League wanen zich prof tijdens trainingskamp

De twaalf teams uit de Feyenoord Street League waren woensdagmiddag te gast op de velden van Varkenoord, waar speciaal voor hen een trainingskamp was georganiseerd. Verdeeld over de middag namen de teams onder leiding van onder meer trainers van de Feyenoord Academy deel aan diverse voetbalactiviteiten, waarmee ze zich voorbereiden op het tweede deel van de competitie.
Op dit moment ligt de straatvoetbalcompetitie stil vanwege de winterstop. Om de teams toch bezig te houden, werd in januari al de eerste editie van de Street League Cup georganiseerd. Evenals tijdens het zaalvoetbaltoernooi konden de teams ook vandaag met hun aanwezigheid punten verdienen voor het ‘Geen Woorden Maar Daden’ puntensysteem.

 
Ondanks de kou namen de kinderen vol enthousiasme deel aan de activiteiten, zoals diverse onderlinge partijspelen. Ze werden daarbij gecoacht door hun eigen teambegeleiders, maar ook door trainers van de Feyenoord Academy en Soccer Schools-trainer Ben Wijnstekers. Op die manier kregen de teams de kans om te ervaren hoe het is om als echte prof op trainingskamp te gaan en om in een echte Feyenoord-omgeving te trainen.
 
‘Voor ons is dit een heel gave middag’, vertelde de tienjarige Youssef tussen de partijen door. ‘Met De Kuip op de achtergrond is het een mooie omgeving om te trainen bovendien kunnen we zo oefenen voor de tweede helft van de competitie. Ik kan niet wachten om weer te beginnen.’

 
De Street League competitie wordt komende maand hervat. Op zondagen dat het eerste elftal van Feyenoord geen thuiswedstrijd speelt nemen de teams uit de deelgemeentes Charlois en Feijenoord het in een straatvoetbalcompetitie tegen elkaar op in verschillende wijken van Rotterdam. Meer informatie over de Feyenoord Street League is te vinden op www.feyenoord.nl/streetleague.
 
De Feyenoord Street League is een van de projecten waarmee Feyenoord probeert om de samenleving op een positieve manier te beïnvloeden. Kijk voor meer informatie over de maatschappelijke activiteiten van Feyenoord op www.feyenoord.nl/mvo.