Kongolo maakt rentree bij verliezend Feyenoord A1

Feyenoord A1 heeft zaterdag de topper in de eredivisie voor A-junioren tegen koploper PSV met 0-3 verloren. Terence Kongolo maakte zijn rentree na een knieblessure tijdens het duel op Varkenoord. A2 speelde thuis met 2-2 gelijk tegen Argon A1. Feyenoord B1 speelde uit tegen medekoploper FC Twente (0-0) en B2 was vrij. Beide C-elftallen wonnen hun wedstrijden zaterdag wel: C1 was met 2-0 te sterk voot MVV en C2 versloeg ADO Den Haag met 2-1.
FEYENOORD A1 LIJDT ‘ONNODIGE’ NEDERLAAG TEGEN PSV

Feyenoord A1 heeft zaterdag op eigen veld met 0-3 verloren van PSV, de koploper in de eredivisie voor A-junioren. De ploeg van trainer Damiën Hertog kwam al vroeg op achterstand en zag de bezoekers in de slotfase nog naar een grote uitslag uitlopen. ‘Een tegenvaller’, zei Hertog. ‘Want deze nederlaag was in mijn ogen niet nodig. Ik vond dat er vandaag twee gelijkwaardige elftallen op het veld stonden.’

Na zes minuten kopte PSV een corner achter Feyenoord-doelman Boy de Jong, waarna Feyenoord op zoek moest naar de gelijkmaker. Hertog: ‘Dat was het spelbeeld van de hele wedstrijd. Wij hadden veel balbezit en moesten op zoek naar de openingen in de hechte PSV-verdediging. Ik denk dat we in totaal drie goede kansen hebben gehad om te scoren, maar we misten de rust om die ook af te maken.’

Met nog een kwartier te spelen probeerde Feyenoord de gelijkmaker te forceren door meer druk naar voren te zetten, maar verder dan een schot op de paal kwam A1 niet. ‘Natuurlijk wil je een wedstrijd tegen een concurrent graag winnen’, zei Hertog. ‘Maar dat is vandaag helaas niet gelukt. Dat het uiteindelijk 0-3 wordt zegt me niet veel. Dat is meer voor de statistieken.’

De trainer kon tegen de koploper een beroep doen op de van een blessure teruggekeerde Terence Kongolo. De verdediger werd na een uur vervangen door Dalian Maatsen. Hertog: ‘Terence deed vandaag bij ons wedstrijdritme op, aangezien hij er een lange tijd heeft uitgelegen met een blessure.’

Feyenoord A1 – PSV A1 0-3
6’ 0-1
78’ 0-2
85’ 0-3

Opstelling Feyenoord A1: De Jong; Cabral, Dekker, Kongolo (60’ Maatsen), Woudenberg; Thong (70’ Martis), Knoester, Sleegers; Karsdorp (80’ Gomez Nieto), Dammers en Janssen.

A2 HOUDT PUNT OVER AAN THUISDUEL MET ARGON

Feyenoord A2 heeft zaterdag één punt overgehouden aan de wedstrijd tegen Argon A1, op Varkenoord werd het 2-2. Binnen een half uur keek de ploeg van trainer Jan Gösgens tegen een 0-2 achterstand aan. ‘In de rust hebben we een aantal dingen om gezet, waardoor we in de tweede helft de wedstrijd ook nog kansen op de overwinning hebben gehad’, zei Gösgens.

‘We hadden veel moeite met het 4-4-2-systeem van Argon’, zei Gösgens, die zijn ploeg in de rust vertelde dat het anders moest. ‘Wij zijn met drie verdedigers gaan spelen en kregen grip op de wedstrijd.’ Nadat Jesse Driebergen de gelijkmaker had binnen geschoten, kreeg Silgio Thenu de kans op de winnende treffer. De aanvaller schoot echter te gehaast waardoor de Argon-doelman redding kon brengen.

Gösgens kon zich na afloop goed vinden in het gelijke spel: ‘Als je nog terug kan komen van een 0-2 achterstand is dat al knap. We hebben hard gewerkt en over het spel van de tweede helft kan ik ook tevreden zijn.’

Feyenoord A2 – Argon A1 2-2
14’ 0-1
27’ 0-2
43’ 1-2 Junior Albertus
72’ 2-2 Jesse Driebergen

Opstelling Feyenoord A2: De Fokkert; Go (30’ Houben), Hardeveld, Blijham, Ossevoort (45’ Driebergen); Kassels, Belic, Elst; Albertus (75’ Robinson), Obiango (60’ Stolk) en Pisas (45’ Thenu).

B1 SPEELT DOELPUNTLOOS GELIJK TEGEN FC TWENTE

Feyenoord B1 heeft zaterdag in Enschede met 0-0 gelijk gespeeld tegen medekoploper FC Twente. In een gelijk opgaande wedstrijd waren er weinig grote kansen voor beide doelen, waardoor een gelijkspel een terechte afspiegeling van de verhoudingen was, vond trainer Cor Adriaanse.

‘Ik heb een aardig voetbalniveau gezien’, zei Adriaanse. ‘Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en het spel ging op en neer. We hebben als ploeg hard voor elkaar gewerkt tegen een goed FC Twente.’

Feyenoord had via een schot van Phebian James nog de grootste kans, maar de verdediger zag zijn inzet op de paal belanden. ‘We hebben geen uitgespeelde mogelijkheden kunnen creëren’, zei Adriaanse. ‘We waren wel dreigend in balbezit, maar we kwamen niet goed voor het doel. Maar we hebben goed gespeeld en een verdiend punt behaald.’ Volgende week speelt B1 thuis de Rotterdamse derby tegen Sparta Rotterdam.

FC Twente B1 – Feyenoord B1 0-0

Opstelling Feyenoord B1: Van der Linde; El Baad, Kingsale, James, Gronsveld; Nieuwkoop, De Vos, Slabbekoorn; Den Hoedt, Idrissi (63’ Van der Struis) en Van Eijk (70’ Van Haaren).

FEYENOORD C1 THUIS VEEL TE STERK VOOR MVV

Feyenoord C1 heeft de thuiswedstrijd tegen MVV met 2-0 gewonnen. De ploeg van trainer Roy Makaay moest tegen het verdedigende MVV lang wachten op de openingstreffer, maar kwam daarna op stoom. ‘Het was lastig spelen tegen MVV, dat erg verdedigend speelde. Het was knap dat de jongens zo rustig bleven zoeken naar de opening.’

In de tweede helft kwam C1 op stoom tegen MVV, dat naar Rotterdam was gekomen om vooral tegen te houden. Na een goede voorzet van Salih Anez schoot Shurendo Janga de bal al vallend tegen de touwen. ‘Daarna was de ban gebroken en kwamen we via een geweldige individuele actie van Ryan Tilborg ook nog op 2-0.’

Door de zege blijft Feyenoord koploper. Makaay: ‘En we hebben in 2013 nog geen tegendoelpunt gekregen. Dat is ook een groot compliment voor de jongens.’

Feyenoord C1 – MVV C1 2-0
55’ 1-0 Shurendo Janga
63’ 2-0 Ryan Tilborg

Opstelling Feyenoord C1: Bijlow; Elmensdorp (45’ Bijl), Sinteur, Knoester, De Sterke; Kongolo, Smulder, Janga (56’ Tilborg); Fernandes, Robertha (64’ Roffelsen) en Anez (65’ Mettendaf).

FEYENOORD C2 VERSLAAT ADO OP KARAKTER

Feyenoord C2 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag met 2-1 gewonnen. Nadat Feyenoord zelf in de openingsfase twee grote kansen niet wist te verzilveren, kwam ADO Den Haag halverwege de tweede helft uit een vrije trap op voorsprong. ‘De jongens zijn in een goed resultaat blijven geloven en hebben uiteindelijk loon naar werken gekregen’, zei trainer Rob Kurvers.

Na twee nederlagen was de thuiszege op ADO Den Haag een welkome opsteker voor C2. ‘Maar belangrijker vond ik dat we veel kansen hebben weten te creëren’, zei Kurvers. ‘Want daar hadden we in de twee voorgaande wedstrijden nog veel moeite mee. Je kon vandaag zien dat de jongens er over hebben nagedacht. Als je dan twee goede doelpunten maakt is dat voor een trainer ook erg prettig. Ik ben vandaag zeer tevreden over het team.’

Noa Lang schoot tien minuten voor tijd de gelijkmaker tegen het net waarna Dylan Vente, uit een strakke voorzet van Boyd Reith, vlak voor tijd de winnende treffer maakte.

Feyenoord C2 – ADO Den Haag C2 2-1