Feyenoord C2 boekt overtuigende zege op FC Utrecht

Feyenoord C2 heeft dinsdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht met 3-1 gewonnen. Op Varkenoord trof de ploeg van trainer Rob Kurvers een fysiek sterke tegenstander. ‘Maar daar hebben wij prima spel tegenover gesteld en FC Utrecht met een paar goede aanvallen kunnen verrassen’, zei Kurvers.
Beide ploegen kozen vanaf de aftrap direct voor de aanval. Kurvers: ‘Het spel golfde op en neer en ondanks dat FC Utrecht fysiek sterker was, konden wij goed de bal rond spelen en zo een opening zoeken in de defensie van de tegenstander. Dat lukte ons erg goed, al hadden we in de afronding wel pech doordat we al voor rust de paal en lat raakten.’

Vlak voor rust was het toch raak voor C2, toen Jordy Wehrmann alert reageerde op een rommelige situatie voor het doel van FC Utrecht. Een corner bleef in de doelmond hangen, waarna de middenvelder beheerst raak schoot. Ook vlak na rust vond Feyenoord C2 het net. Noa Lang promoveerde eerst een voorzet van Dylan Vente tot doelpunt en was daarna vanaf vijftien meter trefzeker. ‘En met 3-0 is het natuurlijk heerlijk voetballen’, zei Kurvers, die FC Utrecht nog wel terug zag komen tot 3-1. ‘Maar ook na het tegendoelpunt zijn we niet in de problemen gekomen. We hebben vandaag een prima teamprestatie geleverd. Ik heb echt van mijn ploeg genoten.’

Zaterdag gaat Feyenoord C2 op bezoek bij Ajax en een week later treft de ploeg PSV. Kurvers: ‘Voor een speler van Feyenoord zijn dat de mooiste wedstrijden om te voetballen. De jongens zijn de laatste tijd goed in vorm, dus daar kijken we allemaal erg naar uit.’

Feyenoord C2 – FC Utrecht C2 3-1
34’ 1-0 Jordy Wehrmann
40’ 2-0 Noa Lang
42’ 3-0 Noa Lang
45’ 3-1

Opstelling Feyenoord C2: Beukers; Van den Ende, Sonneveld, Van Eijck, Malacia (35’ Roffelsen); Wehrmann, Lang, Van Mullem; Bibuljica, Vente en Chong.