Feyenoord C1 verstevigt koppositie met uitzege op NAC Breda

Feyenoord C1 heeft zondag de uitwedstrijd tegen NAC Breda met 0-4 gewonnen. Na een tegenvallende eerste helft stelde Feyenoord na rust de zege snel veilig met vier goed uitgespeelde doelpunten. ‘Het was even wennen om op zondag te spelen’, zei trainer Roy Makaay. ‘Maar aan de andere kant hebben we nu wel een dag extra rust gehad.’
Makaay zag zijn ploeg geen goede eerste helft afwerken in Breda. ‘Er waren te weinig spelers in beweging, waardoor het moeilijk is steeds de vrije mensen te vinden in het veld. Ook zette NAC ons in het begin goed onder druk zodat wij moeilijk aan voetballen toe kwamen. Na rust speelden we veel beter en waren we wel in beweging. Dan zie je meteen dat we gemakkelijker gaan voetballen. De jongens hebben dat goed opgepakt, een teken dat ze zelf ook over het spelletje nadenken. Over de tweede helft ben ik erg tevreden.’

Vlak na de pauze brak Rodney Kongolo de ban voor Feyenoord, toen hij op aangeven van Bart Sinteur de bal beheerst achter de NAC-doelman schoot. Makaay: ‘Na het tweede doelpunt was het geloof in een resultaat weg bij NAC en konden we de wedstrijd uitspelen. Verdedigend hebben we vandaag ook goed gespeeld, achterin stond het als een huis. We hebben op basis van een prima tweede helft verdiend gewonnen.’

Dylan Vente van Feyenoord C2 maakte tegen NAC voor het eerst speelminuten in het elftal van Roy Makaay en bekroonde zijn invalbeurt met de 0-3. Bart Sinteur bepaalde met een afstandsschot van 35 meter de eindstand op 0-4.

NAC Breda C1 – Feyenoord C1 0-4
40’ 0-1 Rodney Kongolo
48’ 0-2 Rashaan Fernandes
56’ 0-3 Dylan Vente
62’ 0-4 Bart Sinteur

Opstelling Feyenoord C1: Ten Hove; Bijl, Sinteur, Knoester, De Sterke (34’ Elmensdorp); Kongolo, Smulder (60’ Roffelsen), Janga (52’ Vente); Fernandes, Tilborg (65’ Mettendaf) en Anez.