Koploper Feyenoord C1 naar verdiende zege op FC Dordrecht

Feyenoord A2 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen VVV/Helmond Sport A1 met 1-3 verloren. De B2 speelde thuis tegen FC Twente en verloor met 2-3. Feyenoord C1 boekte een verdiende zege op FC Dordrecht (3-1). Feyenoord A1, B1 en C2 waren vrij.

A2 LAAT KANSEN LIGGEN EN VERLIEST VAN VVV

Feyenoord A2 heeft op eigen veld met 1-3 verloren van VVV/Helmond Sport A1. Het elftal van trainer Jan Gösgens kreeg na rust drie goede mogelijkheden om de 1-2 achterstand ongedaan te maken, maar moest in de slotfase toezien hoe de gasten er met de zege vandoor gingen.

De wedstrijd van A2 stond zaterdag in het teken van de stage van trainer Rene van Baalen, die voor zijn trainerscursus een wedstrijd moest coachen. ‘VVV ging beter met de omstandigheden om’, vond Gösgens. ‘Binnen een kort tijdsbestek kregen we twee doelpunten tegen en dan is het – zeker met de wind – lastig voetballen.’

Via een doelpunt van Silgio Thenu vlak voor rust kwam Feyenoord nog terug in de wedstrijd. Na rust, met de wind in de rug, kregen de Rotterdammers voldoende kansen om gelijk te komen, maar Brandon Tichem en Brandon Robinson konden net niet scoren en Jesse Driebergen zag zijn schot op de lat eindigen. Gösgens: ‘Uiteindelijk kregen we tien minuten voor tijd de derde tegentreffer en was de wedstrijd gespeeld. Jammer, want er had gezien de kansen in de tweede helft zeker meer in gezeten. Verder was het vandaag een slechte wedstrijd, die we snel moeten vergeten.’

Feyenoord A2 – VVV/Helmond Sport A1 1-3
23’ 0-1
31’ 0-2
42’ 1-2 Silgio Thenu
80’ 1-3

Opstelling Feyenoord A2:
De Fokkert; Van der Ruit (45’ Korporaal), Houben (80’ Da Silva), Blijham, Go; Kassels, Elst, Tichem (60’ Driebergen); Thenu, Robinson en Pisas.

FEYENOORD C1 BOEKT VERDIENDE ZEGE OP FC DORDRECHT

Feyenoord C1 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht met 3-1 gewonnen. Op een winderig Varkenoord was de ploeg van trainer Roy Makaay duidelijk sterker dan de tegenstander, waardoor de zege geen moment in gevaar kwam.

‘Ik vind dat we een matige tot slechte wedstrijd hebben gespeeld’, was Makaay kritisch op zijn ploeg. ‘De wind mogen we niet als excuus aandragen, want er lag voldoende ruimte om te voetballen. Maar het ging vandaag niet goed, we kunnen namelijk veel beter spelen dan we vandaag hebben laten zien.’

Nigel Robertha was met twee doelpunten belangrijk voor C1. In de eerste helft schoot de spits vanuit de rebound raak, nadat verdediger Clarence Bijl een corner op de lat had gekopt. Vlak na rust rondde hij een pass van Shurendo Janga vakkundig af, waardoor Feyenoord op een comfortabele 2-0 voorsprong kwam.

Makaay: ‘Ondanks dat het rommelig was, hebben we dik verdiend gewonnen. Voor deze jonge gasten is het ook wel eens goed om zulke wedstrijden te spelen, want dat nemen ze allemaal mee in het leerproces. De punten zijn vandaag ook niet in gevaar gekomen.’

Nadat Dordrecht vanuit een hoekschop op 2-1 was gekomen, bracht middenvelder Steven Smulder de marge weer terug tot twee. ‘Hij werd door Ryan Tilborg goed voor de keeper gezet en bleef erg rustig. Een knappe goal’, zo zei Makaay.

Volgend weekeind speelt Feyenoord C1 een toernooi in België.

Feyenoord C1 – FC Dordrecht C1 3-1
12’ 1-0 Nigel Robertha
37’ 2-0 Nigel Robertha
40’ 2-1
62’ 3-1 Steven Smulder