Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord Street League-team scoort punten met buurtbijdrage

Het team FC Barca uit de Feyenoord Street League heeft woensdagmiddag een bezoek gebracht aan een van de verzorgingstehuizen van Laurens voor senioren. Door als buurtbijdrage een spelletjesmiddag te verzorgen waaraan de bewoners van het zorgcentrum in Rotterdam-Zuid konden meedoen, gaf het team uit deelgemeente Charlois het goede voorbeeld en verdiende het punten in het ‘Geen Woorden Maar Daden’-klassement.
Het leveren van buurtbijdragen is voor de teams uit de Street League de belangrijkste manier om punten te verdienen buiten de wedstrijden in de straatvoetbalcompetitie om. Door bijvoorbeeld hun eigen buurt schoon te houden, iets te doen voor ouderen in de eigen wijk of een activiteit te organiseren waaraan buurtbewoners kunnen meedoen, kunnen net zoveel punten worden verdiend als door het winnen van een wedstrijd.Zo’n twintig senioren hadden gebruik gemaakt van de mogelijkheid om zich aan te melden voor de spelletjesmiddag in de kantine van het pand. Volgens activiteitenbegeleider Marjolein van het verzorgingstehuis reageerden zij enthousiast op het initiatief van de kinderen. ‘Voor spelletjes zijn zij altijd wel te vinden, zeker met kinderen’, vertelde ze. ‘Daarnaast wonen hier vrijwel allemaal echte Rotterdammers, bij wie de naam Feyenoord natuurlijk goed valt.’De acht teamleden van FC Barca stelden zich één voor één voor aan de senioren, die zagen hoe hun kantine in mum van tijd werd omgetoverd tot een ruimte vol activiteiten. Niet veel later namen jong en oud het met spelletjes als sjoelen en dammen fanatiek tegen elkaar op, terwijl de Feyenoord-muziek vrolijk uit de speakers schalde.

Het was koersbal, een spel waarbij het de bedoeling is om een grote bal over een uitgerolde mat het dichtst in de buurt van een kleine bal te rollen, dat de meeste aandacht trok van het gezelschap. Al snel stonden de kinderen en ouderen zij aan zij rondom de groene mat, waarbij enthousiast werd meegeleefd met het spel.

Teambegeleider Clyde van FC Barca keek glimlachend toe hoe de aanwezigen een plezierige middag beleefden in het verzorgingstehuis. ‘Dit is het ultieme bewijs dat jong en oud van elkaar kunnen leren’, zei hij. ‘De wijze waarop Feyenoord de Street League organiseert, vind ik erg goed. Dan doel ik met name op de mogelijkheid om punten te verdienen buiten de wedstrijden om, zoals met buurtbijdragen. Daardoor ontwikkelen de kinderen ook hun normen en waarden. Als begeleider probeer ik daar ook een rol in te spelen, al zie je dat de jongens elkaar ook steeds meer onderling aansporen om goed gedrag te vertonen.’

De Feyenoord Street League is één van de projecten waarmee Feyenoord de samenleving op een positieve manier probeert te beïnvloeden. Meer informatie over de Feyenoord Street League is te vinden op www.feyenoord.nl/streetleague.