Feyenoord B2 overtuigend langs Ajax

Feyenoord B2 heeft woensdagavond de inhaalwedstrijd tegen Ajax met 2-0 gewonnen. Op Varkenoord speelde de ploeg van trainer Gaston Taument een goede eerste helft, waarin Danny van Haaren en Jari Schuurman binnen het eerste kwartier de eindstand op het bord zetten. ‘Het enige dat ik de jongens kan verwijten is dat we voor rust niet vier of vijf keer gescoord hebben’, zei Taument.
De Rotterdammers begonnen fel aan het prestigeduel, wat resulteerde in een aantal kleine mogelijkheden. Al na vier minuten kon Feyenoord juichen, toen middenvelder Danny van Haaren door Jari Schuurman voor de Ajax-keeper werd gezet en de bal beheerst onder de ver uitgekomen doelman schoot: 1-0. ‘Deze wedstrijd leeft bij beide ploegen al weken’, vertelde Taument. ‘Het is toch een strijd tussen Rotterdam en Amsterdam en dat brengt extra krachten met zich mee. Wij gingen daar erg goed mee om. We waren vanaf de eerste minuut heer en meester op het veld.’

Na ruim tien minuten spelen kwam Van Haaren opnieuw oog in oog met de Amsterdamse keeper, maar dit maal werd zijn schot gepareerd. De rebound werd echter door de goed meegelopen Jari Schuurman afgerond. Taument: ‘We speelden in die fase geweldig. We zochten goed de zijkanten en ons positiespel was zo goed dat Ajax nauwelijks de bal kreeg. Jammer genoeg konden we dat spel niet in meer doelpunten omzetten.’

‘Na rust nam de scherpte bij ons een beetje af’, ging Taument verder. ‘Maar we zijn niet in de problemen geweest. In balbezit waren we erg rommelig, maar we bleven wel strijd leveren. Dit resultaat is een mooie beloning voor een goede wedstrijd van de jongens. Over vandaag kunnen we erg tevreden zijn.’

Feyenoord B2 – Ajax B2 2-0
4’ 1-0 Danny van Haaren
11’ 2-0 Jari Schuurman

Opstelling Feyenoord B2: Van der Mast; Koomen, Verdonk, Van der Meer, Absalem; Schuurman, Van Haaren (60’ Korporaal), Hamer (65’ Proost); De Jesus, El Hankouri (58’ Hammouti) en Franse.