Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Beloften boeken tegen Jong NAC Breda derde zege op rij

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond tegen Jong NAC Breda de derde overwinning op rij behaald. De ploeg van coach Giovanni van Bronckhorst won op het sportpark De Lage Banken in Etten-Leur met 0-1 door een doelpunt van Kelvin Leerdam in blessuretijd. Als gevolg van de zege klommen de beloften naar de vijfde plaats in de competitie, met 28 punten uit 17 duels.

Na de overwinningen op Jong PSV (0-3) en Jong Ajax (2-1) van de afgelopen weken leek Jong Feyenoord/Excelsior tegen Jong NAC Breda niet verder te komen dan een doelpuntloos gelijkspel. Op het moment dat de officiële speeltijd erop zat, schoot Leerdam zijn ploeg alsnog naar de overwinning. De verdedigende middenvelder toonde zich alert toen een vrije trap van Ruud Vormer vanaf de rechterkant van het veld bleef hangen in het strafschopgebied en tikte de bal langs doelman Tim Coremans.

Door de derde overwinning op rij steeg Jong Feyenoord/Excelsior naar de vijfde plaats op de ranglijst. Met nog vijf wedstrijden te gaan in de beloftencompetitie heeft de ploeg van Van Bronckhorst slechts drie punten achterstand op nummer twee Jong FC Groningen, dat bovendien een wedstrijd meer speelde. Jong sc Heerenveen kroonde zich maandag tot kampioen van de beloftencompetitie door in Eindhoven met 2-3 te winnen van Jong PSV.

Jong NAC Breda – Jong Feyenoord/Excelsior 0-1
Scoreverloop:
90+1’ 0-1 Leerdam

Scheidsrechter: Boot

Geel: Stuy van den Herik, Van der Velden, Ciftci (Jong NAC Breda), Van Huijgevoort (Jong Feyenoord/Excelsior)

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Graafland; Leerdam, Kongolo, Van Huijgevoort, Nelom; Vormer, Mokotjo, Singh; Achahbar, Te Vrede en Fernandez.