Beloften te sterk voor hekkensluiter Jong N.E.C./FC Oss

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond de vierde wedstrijd op rij gewonnen in de beloftencompetitie divisie A. De ploeg van coach Giovanni van Bronckhorst was op Varkenoord met 3-1 te sterk voor hekkensluiter Jong N.E.C./FC Oss. Mitchell Te Vrede en Wesley Verhoek scoorden voor rust, Sekou Cissé bepaalde tien minuten voor tijd de eindstand.
Het enige dat Jong Feyenoord/Excelsior zichzelf bij rust kon verwijten, was dat na een half uur spelen geheel uit het niets een doelpunt werd weggeven. Terwijl de bezoekers nog nauwelijks in de buurt van het doel van keeper Wesley de Ruiter waren geweest, stelde Wesley Verhoek door verkeerd uitverdedigen Jong N.E.C. voor het eerst in de gelegenheid om tot in het strafschopgebied van de thuisploeg door te dringen. Daar moest Mats van Huijgevoort aan de noodrem trekken, waardoor de scheidsrechter niet anders kon dan naar de stip wijzen. Geerd Arend Roorda schoot vervolgens vanaf 11 meter binnen, hoewel De Ruiter nog wel met zijn hand aan de bal zat.

Met de benutte strafschop kwam Jong N.E.C./FC Oss tegen de verhoudingen in op gelijke hoogte, nadat Jong Feyenoord/Excelsior na ruim een kwartier spelen via een fraai doelpunt op voorsprong was gekomen. Na een prima aanval leverde Miquel Nelom vanaf de linkerkant een afgemeten voorzet af, die door Te Vrede van dichtbij knap kon worden ingekopt. Die voorsprong was volledig terecht, want de ploeg van Van Bronckhorst liet bij vlagen prima veldspel zien en gaf nauwelijks kansen weg.

Geheel volgens de verhoudingen op het veld kon Jong N.E.C./FC Oss na de benutte strafschop niet lang genieten van de gelijke stand op het scorebord, want Verhoek maakte kort na de gelijkmaker zijn fout goed door zijn ploeg opnieuw op voorsprong te zetten. De rechteraanvaller mocht van dichtbij binnen schieten, nadat Te Vrede uit een voorzet vanaf de rechterkant de keeper had geraakt. Daarmee bewees Jong Feyenoord/Excelsior buitengewoon efficiënt om te gaan met de kansen die het kreeg, want naast de twee goals hoefde Jong N.E.C./FC Oss-doelman Joshua Smits tot aan de rust niet buitengewoon vaak in actie te komen.

Na rust was het spel van Jong Feyenoord/Excelsior minder verzorgd dan in de eerste helft. De ploeg was slordig in balbezit en wist nog maar weinig gevaar te creëren. Aan de andere kant van het veld moest doelman De Ruiter tegelijkertijd een stuk meer op zijn hoede zijn dan voor rust. Zo bracht hij knap redding op een kopbal uit een vrije trap van Roorda en moest hij handelend optreden bij enkele schoten van afstand.

Desondanks was het Jong Feyenoord/Excelsior dat het enige doelpunt in de tweede helft maakte. Krap tien minuten voor tijd schoot Cissé op aangeven van Verhoek de bal hard achter doelman Smits, waarmee de wedstrijd definitief was gespeeld.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong N.E.C./FC Oss 3-1
18’ 1-0 Te Vrede
33’ 1-1 Roorda (strafschop)
37’ 2-1 Verhoek