Feyenoord C1 ongeslagen kampioen na zege op Sparta

Feyenoord C1 is dinsdagavond kampioen geworden na een 1-3 zege op stadgenoot Sparta Rotterdam. De ploeg van trainer Roy Makaay speelde zelfverzekerd en won de wedstrijd op Spangen verdiend door doelpunten van Nigel Robertha, Mats Knoester en Rashaan Fernandes.
In de openingsfase had C1 het lastig met Sparta, dat met twee spitsen aan de wedstrijd begon. De thuisploeg kreeg ook de eerste kans van het duel, maar Feyenoord-keeper Justin Bijlow redde de inzet knap. Makaay: ‘Bij ons was de eerste kans wel meteen raak. Van achteruit werd Nigel Robertha aangespeeld die knap wegdraaide en de 0-1 binnen schoot. Zo’n vroege voorsprong geeft rust, zeker in een kampioensduel.’

Toch was er bij Feyenoord geen sprake van extra druk. ‘De jongens wisten heel goed dat we kampioen zouden zijn als we deze wedstrijd zouden winnen’, zei Makaay. ‘Ze waren niet drukker dan normaal in de kleedkamer.’ Nadat Bart Sinteur een vrije trap op de lat zag eindigen, kopte Mats Knoester vlak voor rust de 0-2 vanuit een hoekschop binnen. ‘Die voorsprong was dik verdiend. In de tweede helft hebben we de wedstrijd gecontroleerd’, aldus de trainer.

Feyenoord won dit seizoen zeventien van de twintig wedstrijden en speelde er drie gelijk. ‘Ongeslagen de titel binnen halen is een knappe prestatie van de jongens. Nu is het zaak deze vorm vast te houden, op weg naar het algehele kampioenschap waarin we tegen AZ spelen. De datum voor die wedstrijd zal binnenkort bekend worden.’

Namens Sparta kregen de Feyenoorders een bos bloemen uitgereikt voor het kampioenschap. Makaay: ‘Een erg aardig gebaar van Sparta. Daarna kon het feest bij ons losbarsten met het wegspuiten van de champagne, die we zelf mee hadden genomen. We zijn allemaal erg blij met deze titel en de progressie die we als team hebben gemaakt. Zaterdag spelen we thuis tegen Willem II/RKC, dan kunnen we het feest op Varkenoord verder vieren.’

Sparta Rotterdam C1 – Feyenoord C1 1-3
10’ 0-1 Nigel Robertha
28’ 0-2 Mats Knoester
43’ 0-3 Rashaan Fernandes
46’ 1-3

Opstelling Feyenoord C1: Bijlow; Bijl, Sinteur, Knoester, De Sterke; Kongolo, Smulder (49’ Chong), Fernandes; Tilborg, Robetha en Anez (67’ Roffelsen).