Feyenoord A1 blijft koploper ondanks nederlaag

Feyenoord A1 heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag A1 met 1-0 verloren. A2 ging op Varkenoord met dezelfde cijfers onderuit tegen kampioen Roda JC A1. Feyenoord B1 won met 2-0 van ADO Den Haag en B2 speelde met 1-1 gelijk tegen kampioen AZ. Feyenoord C1 kwam niet tot scoren tegen Willem II/RKC (0-0).
FEYENOORD A1 KOMT VROEGE TEGENGOAL NIET MEER TE BOVEN

Feyenoord A1 heeft zaterdag in Den Haag met 1-0 verloren van ADO Den Haag. De ploeg van trainer Damiën Hertog kwam al vroeg op achterstand en kwam dat doelpunt niet meer te boven. ‘We hebben vandaag vijfentachtig minuten de bal in ons bezit gehad’, zei Hertog. ‘Maar vandaag is zo’n dag dat voetbal oneerlijk is.’

‘Het gebeurt ons dit seizoen vaker dat we vroeg op achterstand komen’, begon Hertog. ‘Vaak is een tegendoelpunt voor ons het teken om te gaan voetballen en kunnen we de achterstand weer herstellen. Vandaag lukte dat helaas niet, al hebben we wel goed gevoetbald.’

In Den Haag kregen de Rotterdammers kans op kans, maar dichterbij dan een schot op de lat kwam A1 niet. ‘De bal wilde er vandaag gewoon niet in. Het is echt een wonder dat we niet hebben gescoord. Gezien de kansenverhouding hebben we onszelf vandaag tekort gedaan. Voetballend kan ik vandaag absoluut tevreden zijn over mijn ploeg.’

Feyenoord blijft, ondanks de nederlaag, wel koploper in de Eredivisie voor A-junioren omdat achtervolger PSV punten verspeelden tegen FC Twente (1-1). Hertog: ‘Dat is een kleine pleister op de wonden.’ Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Feyenoord A1 een voorsprong van twee punten op de Eindhovenaren. Feyenoord speelt volgende week op Varkenoord tegen Sparta Rotterdam, een week later spelen de Rotterdammers in Alkmaar tegen AZ.

ADO Den Haag A1 – Feyenoord A1 1-0
4’ 1-0

Opstelling Feyenoord A1: De Jong; Cabral, Van Beek, Dekker, Woudenberg; Thong (45’ Maatsen), Karsdorp (80’ Gomez Nieto), Sleegers; Knoester, Dammers en Janssen.

FEYENOORD A2 SPEELT GOED, MAAR VERLIEST VAN KAMPIOEN

Feyenoord A2 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen kampioen Roda JC met 0-1 verloren. De ploeg van trainer Jan Gösgens speelde een van de betere wedstrijden van het seizoen, maar kon het vertoonde spel niet in punten om zetten.

Na een afwachtend begin kreeg Feyenoord nog voor rust drie grote mogelijkheden op de openingstreffer. Verdediger Mathijs Blijham zag zijn inzet van de lijn worden gehaald en linksback Ryan Go kopte uit een vrije trap van Gaultier Obiango op de lat.

Net na de pauze kwamen de bezoekers op voorsprong uit een corner. ‘Dat was één van de twee kansen die Roda JC vanmiddag heeft gehad’, zei Gösgens. ‘Na de tegengoal hebben wij geprobeerd er een gelijkspel uit te halen, maar de kansen die we kregen waren niet aan ons besteed. Voetballend gezien hebben wij vandaag een prima wedstrijd gespeeld waar ik erg tevreden over ben.’

Zaterdag staat voor A2 de laatste competitiewedstrijd tegen NEC op het programma.

Feyenoord A2 – Roda JC A1 0-1
55’ 0-1

Opstelling Feyenoord A1: Minnaard; Korporaal, Hardeveld, Blijham (85’ Houben), Go (80’ Ossevoort); Driebergen, Elst (10’ Belic), Stolk (60’ Da Silva); Pisas, Robinson en Obiango.

FEYENOORD B1 SPEELT SLORDIG MAAR WINT WEL VAN ADO DEN HAAG

Feyenoord B1 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag met 2-0 gewonnen. Zonder zelf goed te spelen kwam de ploeg van trainer Cor Adriaanse niet in de problemen. Oussama Idrissi was na afloop de gevierde man door vanaf de middenlijn de ver voor zijn doel staande ADO-keeper met een schitterende boogbal te passeren.

‘We hebben vandaag de wedstrijd gedicteerd zonder zelf echt groots te spelen’, zei Adriaanse. ‘We hebben een aantal goede kansen gecreëerd, maar waren niet zorgvuldig in de afronding waardoor we met een 0-0 stand gingen rusten.’

Vlak na de pauze wist Marlon Slabbekoorn wel het net te vinden. Een lange bal van keeper Tim van der Linden werd door Rick van der Struis verlengd richting de meegelopen middenvelder die één op één op de keeper de rust behield en de 1-0 binnen schoot. De beslissing in het duel viel echter pas in de blessuretijd toen Oussama Idrissi met een afstandsschot de ADO-doelman verraste.

‘Aan de bal maken we nog te vaak de verkeerde keuzes’, was Adriaanse kritisch. ‘We moeten meer het overzicht bewaren en de ruimtes beter leren benutten. Daar werken we al het hele seizoen aan, maar het komt er nog niet vaak genoeg uit.’

Feyenoord B1 speelt nog tenminste drie wedstrijden dit seizoen. Volgende week wacht de topper tegen PSV, op 8 mei ontmoeten de Rotterdammers Ajax in de halve finale van de beker en B1 sluit het seizoen af tegen AZ.

Feyenoord B1 – ADO Den Haag B1 2-0
43’ 1-0 Marlon Slabbekoorn
80’ 2-0 Oussama Idrissi

Opstelling Feyenoord B1: Van der Linden; Ulusoy, El Baad, James, Gronsveld; Nieuwkoop, De Vos, Slabbekoorn; Idrissi, Van der Struis (65’ Manusama) en Van Eijk (55’ Klooster).

GELIJKSPEL FEYENOORD B2 TEGEN KAMPIOEN AZ

Feyenoord B2 heeft één punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen AZ: 1-1. Op Varkenoord speelde de ploeg van trainer Gaston Taument een goede wedstrijd tegen de kampioen. ‘We zijn vergeten om in de eerste helft afstand te nemen van AZ’, zei Taument.

Net als eerder dit jaar in Alkmaar was Feyenoord de bovenliggende partij. ‘Ik heb gezegd dat we dit seizoen zo goed mogelijk moet afsluiten’, zei Taument. ‘En daar hebben we vandaag een goed begin mee gemaakt. We waren heer en meester op het veld.’ Na achttien minuten schoot Gustavo Hamer de Rotterdammers op voorsprong. De middenvelder werd door spits Erwin Franse alleen voor de AZ-doelman gezet en bleef rustig voor het doel: 1-0.

Na rust kwam AZ langszij. Taument: ‘Na die goal was het meer een gelijk opgaande wedstrijd.’ De ingevallen Faris Hammouti had de 2-1 op zijn schoen, maar zijn lobje van buiten het strafschopgebied was te kort, zodat de AZ-keeper redding kon brengen. ‘Over het spel vandaag kan ik alleen maar tevreden zijn’, besloot Taument.

Feyenoord B2 – AZ B2 1-1
18’ 1-0 Gustavo Hamer
52’ 1-1

Opstelling Feyenoord B2: Miazek; Koomen, Van der Meer, Verdonk, Absalem; Schuurman, Hamer, Van Haaren (65’ Korporaal); Den Hoedt (41’ De Jesus), Franse (60’ Hammouti) en Proost.

FEYENOORD C1 SPEELT MET TITEL OP ZAK GELIJK TEGEN WILLEM II/RKC
Feyenoord C1 heeft zaterdag één punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Willem II/RKC. Op Varkenoord bleef het 0-0. Voor de ploeg van trainer Roy Makaay was de wedstrijd tegen Willem II/RKC pas de tweede wedstrijd dit seizoen dat er niet gescoord werd.

‘Over de eerste helft kan ik kort zijn. Die was niet goed van onze kant’, vond Makaay. ‘Na rust kwamen we beter voor de dag en kregen we goede kansen, alleen wisten we telkens het net niet te vinden. De bal wilde er vandaag simpelweg niet in, zo’n wedstrijd zit er wel eens tussen. Wij zijn dinsdag kampioen geworden, dus de druk was er al wel van af. Dat speelt waarschijnlijk toch mee.’

Door personele problemen kon Makaay een beroep doen op een aantal C2-spelers. ‘Zij hadden wel vaker met ons meegespeeld dit seizoen, maar we konden hen vandaag weer wat speelminuten in C1 geven. Zij hebben het goed gedaan.’

De Rotterdammers spelen volgende week de laatste competitiewedstrijd in Vlissingen tegen JVOZ.

Feyenoord C1 – Willem II/RKC C1 0-0

Opstelling Feyenoord C1: Bijlow; Bijl, Smulder, Knoester (45’ Sinteur), De Sterke; Roffelsen (36’ Lang), Kongolo, Fernandes; Tilborg (36’ Chong), Robertha (67’ Mettendaf) en Anez (51’ Wehrmann).