Feyenoord A1 nog één zege van titel verwijderd

Feyenoord A1 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen stadgenoot Sparta Rotterdam met 3-0 gewonnen. Door de overwinning is A1 nog één zege verwijderd van het kampioenschap. Feyenoord A2 knokte zich tegen N.E.C./Oss terug tot 2-2. Feyenoord B1 versloeg concurrent PSV met 1-2 en B2 verloor met 1-0 van Sparta Rotterdam. C1 sloot het seizoen ongeslagen af na een 0-2 zege op JVOZ en C2 verloor op eigen veld met 3-6 van NEC/Oss.
FEYENOORD A1 MOET KAMPIOENSCHAP EEN WEEK UITSTELLEN

Feyenoord A1 deed zaterdag wat het moest doen door met 3-0 te winnen van Sparta Rotterdam. Op Varkenoord kende Feyenoord een vliegende start en stond door doelpunten van Kevin Gomez Nieto en Wessel Dammers binnen tien minuten met 2-0 voor. Volgende week kan A1 met een zege op AZ de titel veilig stellen.

‘We speelden scherp en agressief’, zei trainer Damien Hertog. ‘Wij hebben nog alles om voor te spelen, terwijl Sparta zich net veilig had gespeeld. Na de vroege voorsprong was het geloof en het verzet van Sparta eigenlijk wel over en hebben we de wedstrijd vrij rustig uit kunnen spelen zonder in de problemen te komen.’

Spits Wessel Dammers zorgde in de tweede helft voor de definitieve beslissing door de 3-0 achter de Sparta-doelman te schieten. Hertog: ‘Vooraf had ik deze wedstrijd als lastig ingeschat, maar uiteindelijk konden we deze wedstrijd vrij gemakkelijk naar onze hand zetten.’

Volgende week gaat Feyenoord op bezoek bij AZ en speelt naaste belager PSV, dat op twee punten van A1 staat, de lastige uitwedstrijd tegen FC Utrecht. ‘Wij gaan na deze overwinning met vertrouwen naar Alkmaar’, zei Hertog. ‘We hebben bewezen een goede ploeg te hebben en gaan als koploper de laatste wedstrijd in.’

Feyenoord A1 – Sparta Rotterdam A1 3-0
2’ 1-0 Kevin Gomez Nieto
9’ 2-0 Wessel Dammers
55’ 3-0 Wessel Dammers

Opstelling Feyenoord A1: De Jong; Cabral, Maatsen, Van Beek, Woudenberg; Dekker, Knoester (80’ Tichem), Gomez Nieto (70’ Hardeveld); Sleegers, Dammers en Janssen (75’ Albertus).

FEYENOORD A2 KOMT STERK TERUG TEGEN N.E.C./FC OSS: 2-2

Feyenoord A2 heeft zaterdag een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen N.E.C./Oss A1. In Nijmegen speelde de ploeg, die afgelopen donderdag al namens Jong Feyenoord/Excelsior in actie kwam, met 2-2 gelijk.

‘De krachtsinspanning van donderdag zat bij een aantal spelers nog wel in de benen. En dat is ook helemaal niet vreemd’, zei trainer Jan Gösgens, die zijn ploeg twintig minuten al op 2-0 achterstand zag staan. ‘We waren fysiek niet in onze beste doen, dus dat we nog wisten terug te komen van een 2-0 achterstand is knap.’

Een kwartier voor rust bracht Gaultier Obiango de Rotterdammers terug in de wedstrijd. Twintig minuten voor tijd kopte spits Brandon Robinson uit een voorzet van Gilberto da Silva de ploegen weer in evenwicht. Gösgens: ‘We hadden nog een aantal mogelijkheden om de wedstrijd te winnen, maar die konden we net niet afmaken. Maar gezien de omstandigheden, zoals de wedstrijd van afgelopen donderdag, is een punt tegen N.E.C. een goed resultaat.’

Het gelijkspel in Nijmegen betekent al weer het twaalfde gelijke spel voor Feyenoord A2. ‘Een prestatie op zich’, lachte Gösgens. ‘Nu zit het seizoen er op en zijn we er netjes in gebleven. Ook dat is prima, gezien de groep die we tot onze beschikking hadden.’

N.E.C./Oss A1 – Feyenoord A2 2-2
10’ 1-0
19’ 2-0
30’ 2-1 Gaultier Obiango
68’ 2-2 Brandon Robinson

Opstelling Feyenoord A2: Minnaard; Korporaal, Houben, Driebergen, Ossevoort; Kassels, Belic (60’ Da Silva), Stolk; Pisas (64’ Knegjens), Robinson en Obiango (70’Olijfveld).

TITEL BLIJFT IN ZICHT VOOR FEYENOORD B1 NA ZEGE OP PSV

Door de 1-2 zege van Feyenoord B1 op concurrent PSV heeft de ploeg van trainer Cor Adriaanse na zaterdag nog altijd zicht op het kampioenschap. In Eindhoven wonnen de Rotterdammers dik verdiend. Als B1 volgende week zelf wint van AZ en Ajax verspeelt punten tegen Almere City, mag Feyenoord zich kampioen noemen.

‘We hadden nog veel om voor te spelen’, zei Adriaanse. ‘En dat was te zien ook. Bij vlagen hebben we erg goed gespeeld en PSV mocht de doelman bedanken dat wij niet meer doelpunten hebben gemaakt.’

De goede start van de Rotterdammers resulteerde na een kwartier in een verdiende voorsprong. Bart Nieuwkoop speelde op het middenveld twee PSV’ers uit en stelde Rick van der Struis in staat de 0-1 binnen te schieten. Een strafschop zorgde echter voor een 1-1 ruststand. Adriaanse: ‘Een domper. Want we waren gewoon de betere ploeg.’

Na opnieuw een goede assist van Bart Nieuwkoop schoot Marlon Slabbekoorn B1 naar een nieuwe voorsprong. ‘Oussama Idrissi en Marlon Slabbekoorn kregen daarna nog kansen de wedstrijd te beslissen, maar vonden steeds de PSV-keeper op hun weg. Dat was jammer, maar deze overwinning is zeker verdiend’, aldus Adriaanse, die uit voorzorg de ingevallen Milton Klooster met verkramping weer naar de kant haalde.

Aanstaande woensdag speelt de ploeg van Adriaanse in de halve finale van de beker thuis tegen Ajax. En zaterdag 11 mei speelt Feyenoord tegen AZ, dat met één punt voorsprong op B1 medekoploper is met Ajax.

PSV B1 – Feyenoord B1 1-2
15’ 0-1 Rick van der Struis
33’ 1-1
65’ 1-2 Marlon Slabbekoorn

Opstelling Feyenoord B1: Van der Linden; Ulusoy, El Baad, James, Gronsveld; Nieuwkoop, De Vos, Slabbekoorn; Idrissi, Van der Struis (48’ Klooster (73’ Schuurman)) en Van Eijk (60’ Manusama).

FEYENOORD B2 LAAT HET AFWETEN IN STADSDERBY

Feyenoord B2 heeft de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam met 1-0 verloren. De ploeg van trainer Gaston Taument maakte een slechte beurt en kwam slap voor de dag tegen de stadgenoot. Taument: ‘We verloren bijna alle duels en dan loop je al snel achter de feiten aan.’

‘We hadden nog iets recht te zetten na de thuisnederlaag tegen Sparta’, zei Taument. ‘Maar na twee minuten keken we tegen een achterstand aan en we hadden niet het vermogen dat te herstellen. We hebben het vandaag collectief laten afweten.’

Gustavo Hamer raakte vlak voor rust nog wel de paal, maar dichterbij dan zijn inzet kwamen de Rotterdammers niet bij een doelpunt. Taument: ‘We hebben nog wel een aantal mogelijkheden gehad, maar toen speelden we het ook weer slordig. We speelden vandaag ver beneden ons niveau. Het is vreemd dat we het wel op kunnen brengen tegen clubs als Ajax, AZ en PSV, maar tegen een mindere tegenstander als Sparta lukt dat niet.’

Sparta Rotterdam B2 – Feyenoord B2 1-0
2’ 1-0

Opstelling Feyenoord B2: Hagendijk; Koomen, Van der Meer, Verdonk, Proost (40’ Absalem); Korporaal, Hamer (50’ Franse), Van Haaren; De Jesus (50’ Den Hoedt), El Hankouri (20’ Van der Pijl) en Hammouti.

FEYENOORD C1 SLUIT SEIZOEN ONGESLAGEN AF

Feyenoord heeft zaterdag het seizoen afgesloten met een 0-2 overwinning op het Zeeuwse JVOZ. Door de overwinning bleef de ploeg van trainer Roy Makaay het hele seizoen ongeslagen.

Beide ploegen hadden de intentie om aanvallend te voetballen, wat resulteerde in een aantrekkelijke wedstrijd. Makaay: ‘Na het binnenhalen van de titel was ons doel om ongeslagen te blijven. En dat is gelukt, daar zijn we blij om.’

Na tien minuten kwam Feyenoord op voorsprong door een doelpunt van Ryan Tilborg. JVOZ stelde daar een schot tegenover dat eindigde op de lat boven Feyenoord-keeper Justin Bijlow. Makaay: ‘Het was een leuke wedstrijd om te kijken, voetballend speelden we bij vlagen aardig. Maar hoogstaand was het niet. We hebben het seizoen in ieder geval goed afgesloten met achttien overwinningen en vier gelijke spelen.’

JVOZ C1 – Feyenoord C1 0-2
12’ 0-1 Ryan Tilborg
66’ 0-2 Salih Anez

Opstelling Feyenoord C1: Bijlow; Bijl Sinteur (36’ Anez), Knoester, De Sterke; Kongolo, Roffelsen, Smulder; Tilborg (57’ Mettendaf), Robertha en Chong (36’ Fernandes).

FEYENOORD C2 VERLIEST FYSIEKE STRIJD VAN N.E.C./OSS

Feyenoord C2 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen N.E.C./Oss met 3-6 verloren. Op Varkenoord bleek de ploeg van trainer Rob Kurvers vooral fysiek tekort te komen tegen de tegenstander.

‘We begonnen niet scherp aan het duel en keken al snel tegen een 0-2 achterstand aan’, zei Kurvers. ‘Maar over het spel na rust kan ik wel tevreden zijn. Toen hebben we laten zien dat we voetballend gezien niet onder hoeven te doen voor N.E.C., dat fysiek wel een stuk sterker is dan wij. Maar dat is een beetje het beeld van dit hele seizoen: wij moeten voetballend heel scherp zijn om onze wedstrijden te winnen. Zijn we dat niet, leggen we het fysiek vaak af in deze competitie.’

Via doelpunten van Dylan Vente, Boyd Reith en Noa Lang maakte Feyenoord er na rust nog een wedstrijd van. ‘Helaas hebben we geen punt overgehouden aan dit duel, maar qua spel hebben we het seizoen goed afgesloten.’ Bij Feyenoord C2 speelden D1-spelers Simon Loshi en Nelson Amadin mee.

Feyenoord C2 – N.E.C./Oss C2 3-6