Fanshop
Fanshop

Spelersbusjes ingezet rond trainingen A-selectie

Feyenoord zet komende week tijdens de laatste openbare trainingen van dit seizoen busjes in om de spelers rond trainingen te vervoeren van en naar het trainingsveld op Varkenoord. Dit besluit is genomen om de veiligheid van supporters en spelers te waarborgen voorafgaand en na afloop van de oefensessies, nadat er zich ook de afgelopen weken verschillende malen onveilige situaties hebben voorgedaan bij het oversteken van de Coen Moulijnweg tussen De Kuip en Varkenoord. Met name na afloop van de trainingen gebeurde het diverse keren dat handtekeningenjagers roekeloos de weg overstaken met alle gevaren van dien.
Om supporters toch de kans te geven om handtekeningen te verzamelen of op de foto te gaan met spelers en/of trainers, zal de selectie na afloop van elke training ruim de tijd nemen voor alle belangstellenden achter de hekken van het veld. Hierna vertrekken spelers en trainers collectief weer per bus naar het stadion.

‘Dit besluit is enkel en alleen genomen met het oog op de veiligheid van de supporters en van onze spelers’, licht technisch directeur Martin van Geel toe. ‘Feyenoord is en blijft een open club, alleen willen wij wel te allen tijde de veiligheid van de supporters en van onze spelers kunnen waarborgen. In de situatie zoals die tot afgelopen week was, werden de risico’s gewoon te groot. In dit geval is voorkomen beter dan genezen. Natuurlijk blijft bij de open trainingen alle gelegenheid voor supporters om handtekeningen te vragen aan spelers of om met ze op de foto te gaan, alleen zal dit vanaf deze week achter de hekken van het trainingsveld gebeuren.’