Beloften onderuit in laatste thuiswedstrijd van het seizoen

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond de laatste thuiswedstrijd van het seizoen verloren. Jong RKC Waalwijk was op Varkenoord met 1-3 te sterk voor de ploeg van coach Giovanni van Bronckhorst, die bij rust nog met 1-0 leidde door een fraai doelpunt van Wesley Verhoek. De bezoekers toonden zich in de tweede helft uiterst effectief en vertrokken door doelpunten van Kenny Anderson, Jos Peltzer en Ibrahim el Morabit met drie punten uit Rotterdam.
Dat de voorsprong waarmee Jong Feyenoord/Excelsior op het zonnige Varkenoord ging rusten slechts 1-0 was, kon het vooral zichzelf aanrekenen. De ploeg was vanaf de eerste minuut van de wedstrijd een stuk sterker dan de bezoekers, maar ondanks goede mogelijkheden voor Verhoek (vrije trap), Jurgen Mattheij (kopbal van de lijn gehaald) en Mitchell Te Vrede (van dichtbij over) kwam dat op het scorebord te weinig tot uiting.

Waar het bij zijn doelpoging uit een directe vrije trap, die hij al in de eerste minuut van het duel in kansrijke positie mocht nemen, slechts enkele centimeters scheelde, haalde Verhoek halverwege de eerste helft met dodelijke precisie de trekker over. Op aangeven van Singh, die op wilskracht enkele tegenstanders afschudde en richting het vijandelijke strafschopgebied het overzicht behield, schoot de vleugelaanvaller de bal vanaf de rechterkant van het strafschopgebied hard en diagonaal in de linkerbovenhoek: 1-0.

De verdiende voorsprong voor Jong Feyenoord/Excelsior was mede te danken aan de goede verdedigende organisatie van het elftal. Achterin had de ploeg haar zaakjes prima op orde, met als gevolg dat Jong RKC Waalwijk geen enkele keer gevaarlijk kon worden tijdens de eerste helft.

Hoewel Jong Feyenoord/Excelsior de Waalwijkers ook na rust aanvankelijk vrij eenvoudig uit de buurt van het eigen strafschopgebied hield, sloop er steeds meer slordigheid in het spel. Op een goede mogelijkheid voor Te Vrede na, die hard op de vuisten van doelman Nils den Hartog schoot, creëerde de ploeg zelf ook weinig meer en leek het langzaam in slaap te sussen.

Daarvoor kregen de Rotterdammers op pijnlijke wijze de rekening gepresenteerd, toen Jong RKC Waalwijk zich bij de eerste de beste kansen die het kreeg uiterst effectief toonde. Kenny Anderson en Jos Peltzer bogen ruim twintig minuten voor tijd de 1-0 achterstand van hun ploeg in een tijdsbestek van enkele minuten om in een 1-2 voorsprong.

De toeschouwers op Varkenoord waren amper bekomen van de plotselinge kentering van het duel of Jong RKC Waalwijk deelde een nieuwe mokerslag uit. Waar de eerste twee treffers van de bezoekers nog het gevolg waren van knullig balverlies van Jong Feyenoord/Excelsior op de eigen speelhelft, kwam de 1-3 voort uit een prima aanval, die op prachtige wijze werd afgerond door Ibrahim el Morabit. De middenvelder trok vanaf de rechterkant naar binnen en krulde de bal met links in de verre kruising.

Hoewel Jong Feyenoord/Excelsior direct na de eerste twee tegendoelpunten was wakker geschrokken en via Te Vrede en Sekou Cissé twee grote mogelijkheden kreeg op de gelijkmaker, was na de 1-3 duidelijk dat de wedstrijd gespeeld was. De ploeg probeerde het nog wel, maar kon niet meer voorkomen dat de laatste thuiswedstrijd van deze beloftencompetitie uitmondde in een nederlaag.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong RKC Waalwijk 1-3
22’ 1-0 Verhoek
68’ 1-1 Anderson
70’ 1-2 Peltzer
78’ 1-3 El Morabit

Scheidsrechter: Pérez

Geel: El Morabit (Jong RKC Waalwijk)

Opstellingen:
Jong Feyenoord/Excelsior: De Ruiter; Leerdam, Mattheij, Kongolo, Van Huijgevoort; Mokotjo, Achahbar, Singh; Verhoek, Te Vrede en Cissé.
Jong RKC Waalwijk: Den Hartog; Ramlal, Hultermans, Huijben, Van Hoof; Salhi, El Morabit (87’ Van Arnhem), Van Beers; Peltzer, Anderson en Wielinga (65’ De Wit).