Fanshop
Fanshop

Meeste speelminuten voor Janmaat

Het seizoen 2012-2013 zit erop. Feyenoord.nl blikt deze week terug op de competitie, aan de hand van de feiten en de cijfers van de 34 door Feyenoord gespeelde wedstrijden in de eredivisie. Een terugblik in drie delen, in samenwerking met Ortec/TSS. In deel I: de minutenmakers en de topscorers.
MEEST GESPEELD

 
 
 
 
 
Ronald Koeman koos het afgelopen seizoen zoveel als mogelijk voor een vaste formatie. Dat is ook terug te zien in het overzicht van het aantal speelminuten dat iedere speler maakte. Negen spelers kwamen dit seizoen meer dan tweeduizend minuten in actie. Tweeduizend minuten staat ongeveer gelijk aan 22 wedstrijden, de helft van alle gespeelde duels. Daryl Janmaat eindigt op de eerste plaats, met ruim honderd minuten meer dan nummer twee Jordy Clasie.
 
Naam Speelminuten
1. Daryl Janmaat 2937   
2. Jordy Clasie 2834   
3. Bruno Martins Indi 2796
4. Lex Immers            2681   
5. Ruben Schaken 2436   
                  
TOPSCORERS
 
 
 
 
 
Graziano Pellè en Lex Immers deden tot kort voor de winterstop weinig voor elkaar onder op de topscorerslijst. Pellè nam in de maanden november en december, waarin hij maarliefst tien doelpunten maakte, echter definitief afstand van zijn ploeggenoot. Na de winterstop ging de Italiaanse spits onverstoorbaar door met scoren, totdat de teller stokte op 27 treffers.
 
Naam             Doelpunten Wedstrijden
1. Graziano Pellè        27 29
2. Lex Immers            12 32
3. Jean Paul Boëtius   4 20
4. Tonny Vilhena        4 27
5. Ruben Schaken      4 31
Bekijk de volledige overzichten van statistieken en cijfers van Feyenoord over het afgelopen seizoen deze maand in Feyenoord Magazine. Het clubmagazine valt op de mat bij alle leden van Het Legioen en is los in de winkel verkrijgbaar voor 3,99 euro.