Fanshop
Fanshop

Pellè schiet met scherp

Het seizoen 2012-2013 zit erop. Feyenoord.nl blikt deze week terug op de competitie, aan de hand van de feiten en de cijfers van de 34 door Feyenoord gespeelde wedstrijden in de eredivisie. Een terugblik in drie delen, in samenwerking met Ortec/TSS. In deel III (slot): de aangevers en de basisklanten.
HOOGSTE RENDEMENT
 
 
Het wekt geen verbazing dat de clubtopscorer van dit seizoen ook het hoogste rendement per wedstrijd heeft. Graziano Pellè schoot ruim 0,9 keer raak per wedstrijd: een ongekend gemiddelde over een volledig seizoen. Opvallend zijn ook de hoge noteringen voor John Goossens en Sekou Cissé. Beide aanvallers kregen het afgelopen seizoen een vrijwel gelijk aantal speelminuten en wisten daarin beide twee keer te scoren.
 
Naam  Rendement* Duels
1. Graziano Pellè 0,94     28,74
2. Lex Immers            0,40 29,79
3. John Goossens 0,38 5,32
4. Sekou Cissé                0,38 5,31
5. Jean Paul Boëtius   0,25     16,00
* Rendement wordt berekend door het aantal treffers te delen door het totale aantal wedstrijden (omgerekend op basis van speelminuten). Het rendement van Pellè betekent dat hij gemiddeld 0,94 doelpunt per 90 minuten heeft gemaakt.
 
MEESTE INVALBEURTEN
 

 
Het is geen toeval dat de top drie van invallers bestaat uit een aanvaller, een middenvelder en een verdediger. Als er iemand wegviel uit het basiselftal, dan had trainer Ronald Koeman voor elk van de drie linies een vaste eerste vervanger klaar staan. Onderstaand klassement maakt ook duidelijk welke status Wesley Verhoek, Ruud Vormer en Miquel Nelom het afgelopen seizoen hadden. De drie zaten dicht tegen het eerste elftal aan, maar moesten meestentijds genoegen nemen met een plek op de bank.
 
Naam  Invalbeurten
1. Wesley Verhoek 13
Ruud Vormer 13
3. Miquel Nelom        8
4. Anass Achahbar 6
Harmeet Singh           6
 

Bekijk de volledige overzichten van statistieken en cijfers van Feyenoord over het afgelopen seizoen deze maand in Feyenoord Magazine. Het clubmagazine valt op de mat bij alle leden van Het Legioen en is los in de winkel verkrijgbaar voor 3,99 euro.